Met IAM krijg je grip op waardevolle en gevoelige informatie

Geplaatst op: 1-10-2020 door Harald van Leeuwen
Harald van Leeuwen  Harald van Leeuwen

We werken allemaal ineens veel vanuit huis en vergaderen via Ms Teams alsof we nooit anders deden. Juist nu is goed beheer van je autorisaties van groot belang. Wie heeft waar en wanneer toegang tot welke informatie? IAM staat voor Identity & Access Management en is het antwoord op deze uitdaging. Onze specialisten schreven een whitepaper waarmee je snel aan de slag kunt.

Wie heeft waar en wanneer toegang tot welke digitale informatie binnen mijn organisatie? En hoe stel ik vast dat de persoon die zich aanmeldt ook daadwerkelijk degene is die hij zegt te zijn? Met deze en andere vragen houdt IAM zich bezig. IAM staat voor Identity & Access Management en is juist nu in tijden van Corona en thuiswerken voor veel organisaties een heet hangijzer. 

Inspiration

Ook bij EIC focussen we ons sterk op IAM. Dat heb je onder meer kunnen ervaren tijdens onze laatste Inspiration sessie begin dit jaar. Collega’s Sjoerd Pereboom en Jaap Hoekstra vertelden over hun ervaringen en wijdden de toehoorders in in de principes van IAM. IAM is dus echt een belangrijk thema en we vonden het dan ook de hoogste tijd om onze kennis hierover met je te delen. Dat doen we in de vorm van een whitepaper. 

Aantoonbaar grip hebben

Door verscherpte wet- en regelgeving wordt het steeds noodzakelijker om grip te krijgen op alle waardevolle en vaak gevoelige informatie binnen jouw organisatie. Pas als je aantoonbaar grip hebt kun je met zekerheid verklaren dat de informatie in jouw organisatie alleen gezien en gebruikt wordt door die personen die daartoe gerechtigd zijn. Een belangrijke winst is bovendien dat autorisatieprocessen veel sneller verlopen.

Stappenplan

Hoewel de noodzaak voor veel organisaties helder is, is de aanpak dat vaak niet. Hoe begin je eraan? En welke stappen moet je zetten? In het whitepaper presenteren we een aanpak in een aantal stappen waarmee je IAM binnen jouw organisatie snel in de goede richting krijgt. Na deze stappen ben je niet klaar maar ligt er een prima basis voor het verder ontwikkelen en volwassen maken van je IAM-organisatie. 

Hulp nodig?

We verwachten dat organisaties hiermee zelfstandig aan de slag kunnen. Heb je hulp nodig of wil je eens praten over de betekenis van IAM voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op.

> Hier kun je ons Whitepaper over IAM downloaden