eic shape bow

Organisatie

EIC wil de specialist zijn in het adviseren over en bouwen, implementeren en beheren van grotere bedrijfsinfrastructuren. Hierbij is de universele werkplek het uitgangspunt. Wij bouwen en ontsluiten de ideale digitale werkomgeving voor jouw medewerkers. Dat is onze missie.

 
Organisatie logo

De universele werkplek

EIC neemt je mee naar de nieuwe werkelijkheid van de universele werkplek, gebaseerd op slimme, slanke en soepele IT-infrastructuur. Agile toegepast en via de cloud geoperationaliseerd. Dat vergt minder investeringen en is veiliger. Onze intelligente cloudoplossingen zijn bovendien ook te combineren met traditionele Windows - en legacy applicaties. EIC is je partner op strategisch niveau en ontzorgt jouw organisatie via consulting, design, bouw, beheer en managementadvies. 

Het vertalen van de wensen en eisen in de gewenste oplossingen vergt het nodige organisatietalent. EIC heeft ruime ervaring in het resultaatgericht managen van infrastructurele migratieprojecten in grote organisaties. Onze projectleiders zijn gewend als leadarchitect en technisch projectleider verantwoordelijkheid te dragen voor de ontwikkeling en realisatie van de nieuwe digitale werkplek en het oplossen van alle technische issues.

 
 logo

Historie

EIC startte in 2012 als IT-bedrijf in Groningen. Opgericht door Nils Labordus wilde EIC zich toeleggen op optimale inrichting van ‘de digitale werkplek’ in organisaties. Hierbij zou de business van de organisatie leidend moeten zijn en niet de techniek. In de jaren daarna bouwde en implementeerde EIC deze werkplek bij vele grote opdrachtgevers. Denk aan de gemeente Groningen, DUO, UMCG, Provincie Drenthe en de Hanzehogeschool. Om het ideaal van ‘de gebruiker centraal’ te bereiken werden naast IT-ers steeds meer functionele business professionals aangenomen. 

In 2017 won EIC de Europese aanbesteding om bij de Provincie Drenthe voor vier jaar (deels) de werkplekomgeving te onderhouden en beheren. Het was tevens de start van de werkplekbeheerdienst KLIX die het werkplekconcept nog verder uitwerkt als totaaloplossing voor zelfstandig beheer en inrichting van de werkplek. 

In 2020 verhuisde EIC naar een eigen pand in Drachten waar werd gestart met het geven van demo’s over de mogelijkheden van KLIX. Daarnaast werd het systeem dat organisaties zelf controle geeft over beheer en inrichting van de werkplek, verder uitgewerkt en verfijnd. Alle denkbare componenten zijn ontwikkeld die nodig zijn om de dienst tot een succes te maken. Van transitie en opleidingsplannen tot de vereiste ISO en NEN certificeringen. Dit alles heeft KLIX tot een complete dienst gemaakt waarmee we impact kunnen maken in de markt. Inmiddels draait KLIX succesvol bij meerdere opdrachtgevers.

 
Historie logo

Onze partners

We bedenken prachtige oplossingen voor een perfect op jouw organisatie afgestemde bedrijfsinfrastructuur. Daarbij werken we volledig onafhankelijk van leveranciers zodat we steeds de beste oplossing voor de scherpste prijs kunnen bieden. Wat we wel doen is het sluiten van partnerships met de diverse productleveranciers. Hierdoor hebben we volledig toegang tot hun support en ontwikkelafdelingen. Wel zo handig! Dit zijn onze partners:

In gesprek over wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?