Nieuws

 • Nils Labordus Nils Labordus
  Kerstspeech Nils Labordus Geplaatst op: 21-12-2018 door Nils Labordus

  Het jaar van de kanteling

  Het is weer bijna kerst en ik realiseer me dat ik nog mijn bijdrage moet leveren aan de kersteditie van onze nieuwsbrief. Wat is het toch altijd lastig om het verhaal dat je zo goed in je hoofd hebt aan het papier toe te vertrouwen en tegelijkertijd open deuren te vermijden.

 • Harald van Leeuwen Harald van Leeuwen
  IS0 27001 en 9001 Geplaatst op: 21-12-2018 door Harald van Leeuwen 'Van goed naar nog beter'

  Dit jaar stond in het teken van de ISO 27001-norm voor informatiebeveiliging. We vinden het als EIC belangrijk om onze informatiebeveiliging te certificeren en ook vanuit de markt krijgen we regelmatig deze vraag.

 • Nils Labordus Nils Labordus
  Donatie EIC voor de voedselbank Geplaatst op: 13-12-2018 door Nils Labordus

  Het is natuurlijk altijd fijn om iets voor je medemens te doen, zeker in deze kersttijd. We leveren dan ook graag onze bijdrage aan de actie "Samen voor de voedselbank" van RTV Drenthe. Collega Harald Van Leeuwen mocht namens EIC BV vanochtend een mooie cheque overhandigen aan ambassadeur Richard Tapper.

 • Adriaan Stelma Adriaan Stelma
  Jorrit van Eijk van Morphisec komt naar EIC Inspiration Geplaatst op: 12-12-2018 door Adriaan Stelma

  Naar aanleiding van het interessante verhaal van Jorrit van Eijk tijdens onze maandmeeting, hebben wij Jorrit gevraagd als spreker voor de komende EIC Inspiration. Woensdag 30 januari zal hij ons komen vertellen over wat Morphisec op het gebied van endpoint security voor uw bedrijf kan betekenen. Klik hier voor meer informatie en om je alvast aan te melden.

 • Nils Labordus Nils Labordus
  Zomerspeech Nils Labordus Geplaatst op: 20-07-2018 door Nils Labordus '"Ik zie mooie nieuwe ontwikkelingen!"'

  Het is volop zomer, de schoolvakanties in het noorden zijn begonnen. De stad loopt leeg doordat studenten de zomervakantie elders doorbrengen. Je kunt het je moeilijk voorstellen, maar over een paar weken verandert de stad weer in een bijenkorf. Vooral de startende studenten die voor het eerst zelfstandig gaan wonen en zich vol verwondering door de Groningse binnenstad laten verrassen zorgen voor de nodige roering. Ook voor ons breekt de vakantie aan en dat is een mooi moment om even terug te kijken op wat we dit jaar alweer hebben gedaan en bereikt.

  Resultaatverplichting

  Naast de bestaande dienstverlening in de vorm van consultancy en detachering, hebben we meer opdrachten met resultaatverplichting.  We mochten een aantal mooie nieuwe klanten verwelkomen voor onze goed draaiende packagingstraat, bijvoorbeeld Kentalis waarvoor we verantwoordelijk zijn het produceren van App V’s. Ook zijn we vorige maand gestart bij de Gemeente Den Haag. We mogen daar de packaging gaan verzorgen voor de migratie naar Windows 10. Tenslotte heeft ook DUO voor de komende jaren middels een Europese aanbesteding EIC geselecteerd voor al haar packaging activiteiten.

  EIC Cloud platform

  Maar het blijft niet alleen bij packagen. We werken ook hard om  ons cloud platform live te brengen. Vanuit dit platform kunnen we de  klant volledig faciliteren in zijn of haar IT-behoefte. Het platform is volledig geautomatiseerd met behulp van self service portal en geautomatiseerde billing. De eerder tijdens Inspiration beloofde live-gang in september gaan we zeker halen, al zal daar nog menig zweetdruppel van de engineers voor nodig zijn.

  Om zo’n dienst te kunnen bieden, is een optimaal serviceapparaat nodig. Daarom is onze servicedesk sinds 1 juli 24x7 beschikbaar. In combinatie met de monitoring-service  die ook actief is, hebben we  een stap gezet waar vele klanten op zaten te wachten.Maar ook onze bestaande dienstverlening in de vorm van detachering en consultancy zetten we door. We zijn er trots op dat we dit mogen doen voor aansprekende accounts. En het afgelopen jaar ook een aantal nieuwe  waaronder WoonFriesland , Gemeente Nijmegen, Lentis, Alliade en de toekomstige fusiegemeente Het Hogeland (Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond).

  ISO 27001

  Om al deze werkzaamheden naar behoren uit te kunnen voeren, is het ook nodig te investeren in onze processen en certificeringen. We willen immers partner zijn van onze klanten en als betrouwbare leverancier in de markt staan. Zo werken we hard om EIC begin volgend jaar te certificeren volgens ISO 27001. Deze norm gaat met name over informatiebeveiliging, een onderwerp dat met huidige AVG-wetgeving steeds belangrijker worden. Zo kunnen we steeds meer als totaaldienstverlener acteren.

  Nieuwe ontwikkelingen

  Zoals gezegd, het is een mooi moment om alvast terug te kijken naar de eerste helft van het jaar.  Als ik kijk naar EIC zie ik een club mensen die de waarden waar we ooit mee zijn gestart (nuchter, no nonsens, afspraak is afspraak) hoog in het vaandel hebben. Ik zie ook mooie nieuwe ontwikkelingen, een organisatie die steeds meer diensten biedt. Dit biedt ook ruimte aan mensen met een wat ander inhoudelijk profiel en daar hebben we er een paar van mogen verwelkomen. We hebben doorgebouwd op een prima basis waardoor we nu staan waar we staan. Ik ben daar erg trots op.

  Ik wens iedereen een mooie zomer en goede vakantie!

  Nils Labordus
  Directeur EIC

Nieuwsbrief Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en events.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.