De digitale werkplek als Exocortex

Geplaatst op: 6-07-2016

Een van mijn favoriete podcasts is de Appels en Perenshow. In één van deze uitzendingen kwam het begrip ‘exocortex’ ter sprake. Een exocortex is een extern informatie verwerkend systeem dat de cognitieve capaciteit van de hersenen vergroot. In dit artikel maak ik een bruggetje van exocortex naar de digitale werkplek en welke impact die zienswijze heeft op de inrichting van onze digitale werkplek.

Exocortex

De ‘Exocortex’ is dus een extern informatie verwerkingssysteem dat de cognitieve processen van de hersenen verbetert. De koppeling tussen de exocortex en het brein vindt daarin plaats door middel van een ‘brain-computer’ interface. Denk bijvoorbeeld aan Johnny Mnemonic die een data package in zijn hoofd heeft voor transport. Of Seven of Nine uit Startrek die door middel van implantaten verbonden is aan het collectieve bewustzijn van de Borg.

 

De Exocortex hoeft zich echter niet perse in je lichaam te bevinden. Wat is een voorbeeld van een Exocortex buiten het (mensenlijk) lichaam? Welke informatie verwerkende systeem pak jij op als je iets wilt weten? Juist, je tablet, je smartphone, je desktop of laptop.

Het is aannemelijk dat je jouw exocortex zo efficient mogelijk wilt gebruiken. Dus heb je jouw device (smartphone, tablet of whatever) zodanig ingericht of geconfigureerd dat het past bij jouw manier van gebruik. De combinatie van apps, tools en wallpapers heb je in loop van tijd zelf ontwikkeld zodat het zo goed mogelijk aansluit bij jouw manier van gebruik en persoonlijke smaak. En dat je het apparaat maximaal productief kunt gebruiken.

Enterprise

We maken nu de stap naar een enterprise omgeving. Bij de meeste grote bedrijven wordt namelijk jouw manier van werken gedicteerd. Zij bepalen de wallpaper, welke apps er worden gebruikt en welke Office tools. En welke versie. Vaak bepalen ze ook welk besturingssysteem wordt gepresenteerd en welke versie. Er zijn speciale tools die kunnen configureren of je wel of geen snelkoppelingen mag maken op de desktop. Ik noem dit een silo.

‘Gelukkig’ wordt er in veel organisaties het Anytime, Anyplace, Anydevice uitgangspunt gehanteerd. Dat betekent dat je overal en altijd op ieder stuk hardware in de bovengenoemde omgeving kunt werken. Hoera, nu kan ik overal mijn silo opstarten!

Het is echter merkwaardig dat in omgevingen waar juist productiviteit en creativiteit moet worden gestimuleerd, de medewerkers in een IT keurslijf worden gestopt, gesteund door IT beleid dat gestoeld is op de wil om te kunnen controleren, te sturen en de kosten in de hand te willen houden.

Wat is de consequentie? De medewerkers gaan zelf op zoek naar manieren om alsnog hun werk te kunnen doen. Ze gebruiken eigen tools en eigen hardware. Ze werken thuis om productiever te zijn.

Loslaten?

De werkplek als brain-computer interface. De werkplek als exocortex. Mensen zijn verschillend. Dit uit zich in hun manier van werken. Ik ben van mening dat IT afdelingen in bedrijven deze verschillen moeten onderkennen en de medewerkers hierin moeten faciliteren.

Dat betekent voor een groot deel: loslaten. En dat is eng. Want we willen als IT niet dat het bedrijf wordt platgelegd door virusuitbraken, dat er waardevolle bedrijfsinformatie op straat komt te liggen en de beheerkosten de pan uit rijzen.

Uit je comfortzone

Wat is dan de beste aanpak voor IT in bedrijven als het gaat om de inrichting van de werkplek? Hier is een voorstel: kom uit je comfortzone en doe een marktonderzoek onder je collega’s, medewerkers, klanten of gebruikers. Leer van ze wat hun behoefte is als het gaat om het gebruik van ICT middelen. Waar ligt hun pijn en hoe kan IT ze helpen?

Op basis van de bevindingen kan er een werkplekconcept worden ontwikkeld die de medewerkers daadwerkelijk een platform biedt voor productiviteit en creativiteit, vanuit de visie dat een digitale werkplek een exocortex is. En tegelijkertijd voldoende veilig, kosteneffectief en beheersbaar is.

Hoe ziet dat concept er uit? Dat zal verschillen per organisatie. Voorbeelden? Ik zou zeggen: kom eens bij ons langs in Groningen of Amsterdam. Dan hebben we het vrijblijvend (en met koffie) over jullie unieke manier van werken en op welke manier je een digitale werkplek dan het beste kunt vormgeven in jouw organisatie.

Nieuwsbrief Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en events.