eic shape bow

Weten waar je aan toe bent

Komende weken staan voor velen in het teken van de vakantieperiode, zelf ga ik toch ook weer in de traditionele bouwvakperiode op pad. Al is die niet meer zo traditioneel meer tegenwoordig.
 
Weten waar je aan toe bent
20 Jul

Net als ieder jaar heb ik ook nu weer - tot grote ergernis van mijn gezin - niets geboekt. Wat ik doe is straks lekker last minute nog iets boeken. Dat was altijd goedkoop, maar tegenwoordig is het juist het tegenovergestelde: Hoe later je boekt hoe duurder het wordt. Zo zie je maar, zaken waarvan je denkt dat ze logisch en normaal zijn kunnen toch in een korte tijd wezenlijk veranderen.  

Dit is de laatste keer! Voorstaan gaan we gewoon op tijd boeken en weet iedereen waar ‘ie aan toe is. Misschien dan toch maar een keer de vroegboekkorting....

Verantwoordelijkheid
Tja, weten waar je aan toe bent. Vandaag de dag met alle vormen van samenwerken en toegang tot je bedrijfsgegevens op zich heel makkelijk. Maar tóch wordt het ook een stuk complexer. Wie is waarvan en met name voor wat verantwoordelijk en heeft toegang? Een enorme uitdaging omdat voor je organisatie zelf helder te krijgen, maar ook met en voor je leveranciers. Zolang alles lekker loopt gaat het goed, maar als het ergens door welke omstandigheid dan ook pijn gaat doen, vallen we terug op contracten.  

Aannames die vooraf gedaan worden blijken toch in de kleine lettertjes anders omschreven. Soms bewust, maar ook heel vaak onbewust. Sommige onderwerpen zijn nou eenmaal complex en redelijk droog. We zien echter dat vooraf zeken bespreekbaar maken een hoop ellende kan schelen.  

EIC Inspiration
Vandaar dat we ook de eerst volgende Inspiration over dit thema gaan praten. Wat gebeurt er wanneer je zaken doet met een Cloud/Saas dienstverlener en wie is waarvoor verantwoordelijk/aansprakelijk? We gaan samen met Cromwell en Rein advocaten dieper in op de verantwoordelijkheden en spelregels die bij het uitbesteden van diensten horen. 

Zaken die als voor de hand liggend zijn, maar juist ook net die kleine puntjes waarvan je achteraf zegt. Ja stom, is ook zo. Had ik kunnen weten… 

We hebben de Inspiration-sessie gepland op woensdag 20 september, natuurlijk weer op de vertrouwde locatie bij Ni Hao in Stadspark Groningen. Hier vind je meer informatie en kun je je aanmelden. 

Ik wens iedereen voor nu een fijne vakantie en kom je graag weer tegen tijdens onze Inspiration! 

Nils Labordus 

Deel dit artikel