eic shape bow

Samenwerking EIC en Ydentic creëert meerwaarde voor CareConnections

EIC en softwareontwikkelaar Ydentic hebben een partnership gesloten. Met behulp van de slimme Ydentic oplossing zorgt EIC ervoor dat opdrachtgevers zelf de regie houden en zelfredzaam zijn in hun IT-beheer, bijvoorbeeld bij het beheer van werkplekken met EIC KLIX. “Voor Ydentic is het prettig om een partner te hebben met veel kennis van de business kant van IT”, aldus Ydentic oprichter en directeur Jorn Wittendorp.
 
Samenwerking EIC en Ydentic creëert meerwaarde voor CareConnections
23 Dec

Zorgapp
Inmiddels heeft de samenwerking gestalte gekregen bij de inrichting van de KLIX-manager voor CareConnections, een bedrijf dat slimme softwareoplossingen levert aan de zorg waaronder De Zorgapp en nCare, een toedienregistratie- en voorschrijfsysteem voor medicatie in de zorg. CareConnections optimaliseert hiermee het ketenproces waarin de cliënt centraal staat en de medewerker in zijn kracht.

Jorn Wittendorp vertelt: “Voor dergelijk medicatiemanagement is veiligheid en betrouwbaarheid enorm belangrijk. Hiervoor is het ook van belang dat medewerkers de juiste rechten hebben tot de systemen. Met behulp van Ydentic wordt voor CareConnections nu ook instroom, doorstroom en uitstroom (IDU) van medewerkers geautomatiseerd. Hiervoor is gekoppeld met AFAS Profit, waarvan Ydentic gecertificeerd Partner is. AFAS wordt door veel organisaties in de zorg gebruikt. De combinatie van CareConnections, Ydentic, AFAS en EIC maakt het voor zorgpartijen een totaalpakket. De kracht van EIC is dat zij heel veel kennis hebben van de proceskant, dus hoe je de organisatie hiervoor inricht. We zagen dus meteen de meerwaarde van onze samenwerking.”

Stukje intelligence
Technisch specialist Sjoerd Peereboom van EIC vertelt iets meer over dat proces. “Het gaat hier voornamelijk om Identity- en Access Management (IAM). Het mooiste is als een HR-systeem – in dit geval dus AFAS, hierbij leidend is en je de autoriteit op de juiste plek houdt. Dus als een HR Manager zelf, zonder tussenkomst van IT, gebruiksrechten van bepaalde functies kan vaststellen. Hiervoor gebruiken we nu de intelligentie van Ydentic. Ydentic is onderdeel van EIC KLIX, ons eigen nieuwe platform voor inrichting en beheer van werkplekken.”

Bedoeling is dat CareConnections straks de Ydentic-koppeling beschikbaar stelt aan haar klanten, dus de eindgebruikers van de CareConnections software. Die software wordt dan met dezelfde techniek ingericht. Jorn Wittendorp: “Ook zij krijgen dan regie als het gaat om gecontroleerd gebruikers- en rechtenbeheer zonder dat men toegang heeft tot onderliggende systemen. Hierdoor kunnen IT-processen veel sneller en veiliger verlopen. Vanuit één centraal platform bepaal je wie toegang krijgt tot welke middelen, praktisch, gecontroleerd en beheersbaar. Zo maak je een efficiencyslag in je bedrijfsprocessen en ben je aantoonbaar in control. Voor certificering volgens de ISO 27001 en NEN 7510 is dat van groot belang.”

Hogere segment
Jorn ziet veel toegevoegde waarde in de samenwerking met EIC. “Zij hebben veel expertise in het hogere segment van de markt, zeg de 500 plus organisaties. Daar is Ydentic heel geschikt voor en EIC kan tijdens de functionele implementatie voor het gewenste hogere niveau van dienstverlening zorgen. Zo behalen we dus beiden meerwaarde. EIC met ons platform en wij met hun expertise voor de inrichting bij eindklanten."

“Het hele project is een heel goed voorbeeld van hoe wij als EIC willen werken”, vertelt Jelle Arjaans, verantwoordelijk voor sales en servicemanagement bij EIC tot slot. “Ons doel met EIC KLIX is een gezond en duurzaam platform creëren voor samenwerking met de klant, een samenwerking waarin we elkaar versterken en waaruit we beide voordeel behalen. Klanten houden zelf de regie en zijn zelfredzaam in het beheer. Dat vraagt om een constante dialoog. De techniek staat daarbij in dienst van eindgebruiker-tevredenheid. Zo kan IT je organisatie vooruithelpen.”

Meer weten over EIC KLIX?
Neem contact op met Jelle Arjaans

Deel dit artikel