eic shape bow

Rob Boonstra: ‘Altijd nieuwe dingen blijven doen’

Of het nou in de horecakeuken is of als packager bij het UMCG, Rob Boonstra, technisch consultant EIC, weet overal van aanpakken. Bij EIC voelt hij zich thuis en kan hij zich als adviseur verder ontwikkelen. Een portret van een echte teamworker.
 
Rob Boonstra: ‘Altijd nieuwe dingen blijven doen’
25 Apr

Rob bewandelde niet het standaard pad voor een technisch IT-consultant. Hij studeerde Bedrijfskunde MER (management, economie en recht) aan de Hanzehogeschool Groningen en neemt die brede bedrijfsmatige blik mee in zijn huidige werk voor EIC. “De affiniteit met IT was er wel”, vertelt Rob. “Informatica zat in mijn vakkenpakket op de Havo en als student heb ik samen met vrienden al eens een web-onderneming opgezet, al kwam dat nooit echt goed van de grond.”

Aan de slag
Tekenend voor de loopbaan van Rob is dat hij graag nieuwe dingen onderneemt. Hij gaat gewoon aan de slag en staat daarbij open voor nieuwe ervaringen. Na zijn studie gaat hij eerst op reis en begint bij thuiskomst zijn werkende leven bij café-restaurant De Uurwerker in Groningen, dat door een vriend wordt gerund. “Gewoon in de keuken. Eerst als afwasser, daarna als pizzabakker.” Gaandeweg komen er meer organiserende taken bij want ja, hij heeft natuurlijk wel geleerd hoe je een bedrijf moet runnen.

Cadeauverpakkingen
Na een jaar, als de nieuwigheid er een beetje af is, werkt hij een tijd bij een groothandel in cadeauverpakkingen. “Leuke tijd ook, ik deed daar al meer de logistiek en kon mee naar beurzen in Parijs om baby- en kindertassen aan de man te brengen. Maar het was een familiebedrijf en ik zag niet echt kansen om door te groeien.” Dus keert hij weer terug naar de Uurwerker, deze keer als assistent-manager, zodat hij nog meer de bedrijfsmatige kant kan bedienen. “Het Groningse horeca-leven is mooi, het voelde ook als een soort verlenging van het studentenleven maar daar was ik op en gegeven moment toch wel wat op uitgekeken.”

Rob Boonstra (rechts) in overleg Rob Boonstra (rechts) in overleg

Open blik
Op een feestje komt Rob Nevil Labordus tegen, salesmanager bij EIC. Ze raken aan de praat, vertellen over hun werk en er is een klik. Niet lang daarna volgt een gesprek bij EIC. “Een heel leuk gesprek met als resultaat dat ik bij EIC aan de slag kon! Eerst een interne opleiding tot packager en daarna meteen gedetacheerd bij het UMCG voor de uitvoering van een groot migratieproject. Er was een groot projectteam met een aantal senioren aangevuld met groentjes zoals ik. Ik heb er in korte tijd ontzettend veel geleerd. Wat wel goed werkte denk ik was mijn open blik, niet bang zijn om vragen te stellen. En ik werk graag in een team, samen met anderen de schouders eronder. Op een gegeven moment ben ik ook de dagelijkse stand-ups gaan doen, de acties van de dag bespreken. Dat ligt me wel. Ik was ook heel trots dat ik mocht blijven toen UMCG een bezuinigingsronde uitvoerde en ik een rol kreeg in een nieuw project.”

Ander leven
En nu werkt Rob alweer 3,5 jaar bij EIC. In de privésfeer is inmiddels ook het een en ander veranderd. “Ik woon samen met mijn vriendin Laura en we hebben een zoontje van 10 weken oud. Een heel ander leven dus!” In het werk ontwikkelt Rob zich gestaag verder. Met zijn bedrijfskundige en vooral ook communicatieve skills pakt hij snel de intake-rol. “Ik vind het hartstikke leuk om zo’n ziekenhuis in te gaan, al die witte jassen, en met medewerkers om tafel te gaan en bespreken wat er moet gebeuren. Uitleggen hoe het technisch werkt maar vooral ook afstemmen over wensen en behoeftes. Inmiddels zijn we alweer met een volgend project begonnen. Ik merk dat ik mijn ervaring hier weer in kan meenemen en nu ook kan meedenken en adviseren over de grotere verbanden van zo’n migratieproject. Welke eisen stellen we aan het werken in de Cloud als het gaat over veiligheid en het tegenhouden van ransomeware? Hoe zit het met de kosten?”

Voorlopig zit Rob Boonstra dus wel goed bij EIC. “Ik zie mezelf verder groeien in die consultancy-rol en krijg daar bij EIC ook de kans voor. Ik kan dus nieuwe dingen blijven doen en mezelf blijven ontwikkelen. Ja, ik zit wel op m’n plek!”

 

Deel dit artikel