eic shape bow

Geluksmomenten

EIC-eigenaar Nils Labordus geeft in deze blog zijn persoonlijke visie op het huidige tijdsgewricht en de ontwikkelingen bij EIC.
 
Geluksmomenten
14 Jul

Het is alweer Juli, de dagen zijn lang en de nachten kort. Een mooie periode van het jaar. Lange zomeravonden en - zeker gezien de neerslag van de afgelopen periode - een prachtige natuur. Gelukkig nog heel veel om van te genieten. Als je het nieuws volgt zou je makkelijk kunnen denken dat het allemaal heel slecht is om ons heen. En natuurlijk... oorlog is het allerlaatste wat je wilt. 

We worden erdoor geconfronteerd met nieuwe situaties, het niet kunnen leveren van auto’s of andere producten. Maar met enige creativiteit zullen ook hier weer oplossingen voor komen waarvan we achteraf zeggen: ‘Misschien wel goed dat het even zo was’. Wat dat aangaat zijn we als mens wendbaar en is de minimale basisbehoefte het uitgangspunt en de rest allemaal minder relevant. In mijn eigen werkzame carrière zijn er ook veel alarmerende situaties geweest op het wereldtoneel met bijbehorende gevolgen. Ik heb ze, afhankelijk van de periode waarover we het hebben, in meer of mindere mate gevolgd. Als ik die momenten terughaal hebben ze nooit mijn eigen gevoel van geluk bepaald. Uiteindelijk is in hoeverre je jezelf hier door laat beïnvloeden toch je eigen keuze.

Ook zakelijk gezien heb ik geleerd om dicht bij mezelf te blijven en ik zie dat de collega s binnen EIC dat ook doen. Natuurlijk eenieder vanuit zijn of haar eigen levensfase. Hoe mooi is het om te zien dat we twintigers hebben met onstuimige energie en ervaren zestigers die alles al een keer hebben meegemaakt en nog altijd energie brengen om samen succesvol te zijn. De afgelopen jaren hebben we een periode van verandering en groei ondergaan. En ja, dat schuurt soms en brengt twijfel mee. Maar als je merkt dat de energie die we er hebben ingestoken wordt beloond, is dat geweldig. Dit hebben we niet alleen gedaan, maar met hulp en adviezen van collega’s om ons heen. Collega’s die altijd bereid waren om te luisteren en te sparren. 

Wij gaan met ons allen genieten van een mooie zomer en ik hoop jij ook. Medio september proberen we weer een EIC Inspirations te organiseren, dus ik hoop je dan weer te ontmoeten. Informatie volgt. Tot dan!

Nils Labordus

 

Deel dit artikel