eic shape bow

EIC ontvangt SNA-keurmerk

Het inzetten van gedetacheerde medewerkers binnen je organisatie is niet zonder risico. Het breed erkende SNA-keurmerk biedt de garantie dat het inlenen van medewerkers goed is geregeld. Bij EIC mogen we vanaf 1 maart het SNA-keurmerk dragen. In dit artikel lees je meer over het nut en de noodzaak hiervan.
 
EIC ontvangt SNA-keurmerk
26 Apr

Risico's beperken
Of het nu gaat om kortdurende consultancytrajecten of langdurige plaatsing van specialisten, het inzetten van gedetacheerde medewerkers binnen je organisatie is niet zonder risico. Vervelend natuurlijk, maar gelukkig biedt het breed erkende SNA-keurmerk inleners de garantie dat diverse aspecten rondom het inlenen goed zijn geregeld. Hierdoor worden de risico’s voor inlenende partij tot een minimum beperkt. Een hele geruststelling dus, die we ook graag willen bieden aan onze opdrachtgevers. Vandaar dat wij met gepaste trots bekend mogen maken dat EIC per 1 maart het SNA-keurmerk mag dragen.

Inlenersaanprakelijkheid
Stel je voor, je huurt een IT-specialist in om je te helpen met je migratie naar de cloud. Deze doet zijn werk naar behoren en je bent erg tevreden. Helaas ontvang je na enige tijd bericht van de Belastingdienst. Het bedrijf waarbij de IT-specialist in dienst is, heeft de loonheffing niet correct afgedragen en is ook niet meer in staat om dat alsnog te doen. Via de zogeheten 'inlenersaansprakelijkheid' kan de fiscus het bedrag nu verhalen op jou als inlenende partij. Geen fijne gedachte en een zorgpunt voor veel organisaties die gebruikmaken van een flexibele schil. 

Nils Labordus: "Het gaat om de kennis en kunde van de medewerker, niet om het administratieve proces." Nils Labordus: "Het gaat om de kennis en kunde van de medewerker, niet om het administratieve proces."

Strenge eisen
Gelukkig zijn er oplossingen om dit zorgpunt aanzienlijk te verkleinen. De Stichting Normering Arbeid heeft daarvoor het SNA-keurmerk in het leven geroepen. Een keurmerk dat volledig is gebaseerd op de norm NEN 4400-1 en dat garandeert dat de detacheringsorganisatie voldoet aan een reeks van strenge eisen op het gebied van:

·       De identificatie van de onderneming.
·       De aangifte en afdracht van (in Nederland) verschuldigde loonheffingen en omzetbelasting.
·       Loonbetaling niet in strijd met de Wet minimumloon en minimum – vakantiebijslag.
·       Het uitvoeren van identiteitscontrole en controle op het gerechtigd zijn tot het verrichten van arbeid in Nederland.
·       Het voorkomen van risico’s op aansprakelijkstelling en boetes voort - vloeiend uit in- en doorlenen of uitbesteden van werk.

Door deze maatregelen ben je als inlenende partij gevrijwaard van een groot aantal risico’s. Het is dan ook niet voor niks dat deze maatregelen op termijn in de wet verankerd gaan worden. Elke organisatie die op welke manier dan ook personeel levert, zal hieraan moeten voldoen. 

Ook EIC wil haar relaties graag de luxe bieden van onbezorgde inhuur. Directeur Nils Labordus van EIC: “Ontzorgen van onze klanten is een kernwaarde van EIC. Dat doen we met onze diensten zoals KLIX-werkplek maar deze ervaring willen we ook bieden aan onze relaties die regelmatig onze vakspecialisten inhuren. Het gaat om de kennis en kunde van de medewerker, niet om het administratieve proces. De klant zou zich niet druk hoeven te maken over allerlei wettelijke aspecten en met deze certificering is dat geregeld.”

Meer weten?
Wil je zelf de luxe ervaren van onbezorgde inhuur van IT-specialisten? Neem dan contact op met Nevil Labordus van EIC: ‭(06) 13 21 08 14‬. Voor meer informatie over het SNA-keurmerk verwijzen we je naar normeringarbeid.nl waar je ook het register kunt raadplegen van bedrijven die het keurmerk mogen dragen. 

 

Deel dit artikel