eic shape bow

Drukbezochte EIC Inspiration over aansprakelijkheid

Het was weer een mooie avond, de EIC Inspiration in het Stadsparkpaviljoen Groningen. Sprekers waren Esmee Piening, advocaat bij Rein Advocaten en Derk Bruintjes, schade expert aansprakelijkheid bij Crawford en Company. Ze namen ons mee in de wereld van verzekeren en aansprakelijkheid.
 
Drukbezochte EIC Inspiration over aansprakelijkheid
09 Oct

De opkomst was hoog, veel oude bekenden maar ook een hoop nieuwe gezichten. Zo gingen we door waar we gebleven waren nadat de Inspiration meetings vanwege Corona voor enige tijd waren opgeschort. Thema was Aansprakelijkheid in relatie tot clouddiensten en software. We werden meegenomen in praktijkcases door Derk Bruintjes en Esmée Piening, een op elkaar afgestemd en elkaar aanvullend verhaal.

Risico's
Een ondernemer is gewend om risico’s te nemen, of het nu gaat om investeren in nieuwe technologie, het ontwikkelen van een product of het uitbreiden van je markt. Dit soort risico’s zijn de bestaansreden van een onderneming, ze vallen samen met je organisatiedoel en leiden je naar succes.  Een heel andere categorie vormen de risico’s die alleen maar een bedreiging vormen, zoals ransomware, datalekken en verbruik van kostbare resources (zoals virtuele servers) door onbevoegden. Dit soort risico’s dragen op geen enkele manier bij aan je succes en die wil je dus op een goede manier aanpakken.  

Ga je met deze risico’s aan de gang, dan kom je al snel drie thema’s tegen: beheersen, aansprakelijkheid en verzekering. Wat kun je zelf doen om je risico’s op aanvaardbaar niveau te brengen? Waar houdt de verantwoordelijkheid van je leverancier op en begint die van jou? Hoe kun je je verzekeren voor dergelijke gebeurtenissen? 

De sprekers gingen ieder op hun eigen wijze in op deze vragen en beantwoordden vragen vanuit het publiek.

Een aantal take-aways van de Inspiration bijeenkomst:
- Beoordeel de overeenkomst en algemene voorwaarden;
- Sluit een beroeps- en of aansprakelijkheidsverzekering af;
- Hanteer (interne) protocollen.
 

Meer weten? Neem dan contact op met ons of de sprekers!

Wil je er de volgende keer ook bij zijn? Neem contact op dan kunnen we je toevoegen aan de lijst. 

 

Deel dit artikel