EIC Inspiration

Drie keer per jaar organiseren wij onze kennissessie EIC Inspiration in het stadsparkpaviljoen Ni Hao in Groningen. We kiezen een actueel thema uit en informeren je over de nieuwste ontwikkelingen. Natuurlijk zijn we ook heel benieuwd naar jouw ideeën. Kortom: Informatie en inspiratie! Na afloop is het tijd voor een informeel buffet met volop gelegenheid om met elkaar bij te praten. Kijk snel op de agenda voor de eerstvolgende sessie.

Op deze pagina kun je terecht voor presentaties en (indien van toepassing) videomateriaal van de afgelopen sessies.

EIC Inspiration 30 januari 2019

Hieronder vind je de foto's en presentaties van de Inspiration van 30 januari.

Foto's

Bekijk hier de foto's van deze EIC Inspiration

Presentaties

Download Morphisec ExecSummary Download Morphisec Product datasheet Download Morphisec Server datasheet Download Morphisec Technical datasheet Download Morphisec VDI datasheet

EIC Inspiration 17 oktober 2018 - EIC Platform & ISO 27001

Hieronder vind je de foto's en presentaties van de Inspiration van 17 oktober.

Foto's

Bekijk hier de foto' s van deze EIC Inspiration

Presentaties

Download Download Presentatie ISO 27001 Download Download Presentatie EIC Platform

EIC Inspiration 30 mei 2018 - Transit migration tool & EIC Platform

Hieronder vind je de foto's en presentaties van de Inspiration van 30 mei.

Foto's

Bekijk hier de foto's van deze EIC Inspiration

Presentaties

Download Presentatie Transit migration tool Download Presentatie EIC Platform

EIC Inspiration 31 januari 2018 - De werkplek in beweging

Hieronder vind je de foto's en presentatie van de Inspiration van 31 januari.

Foto's

Bekijk hier de foto's van deze EIC Inspiration

Presentatie

Download Presentatie Rob Seinstra

EIC Inspiration 20 september 2017 - Automation with PowerShell

Hieronder vind je de foto's en presentaties van de Inspiration van 20 september.

Foto's

Bekijk hier de foto's van deze EIC Inspiration

Presentaties

Download Presentatie Eddy De Silva De Freitas Download Presentatie Harald van Leeuwen Download Presentatie Jaap Brasser

Demo Jaap Brasser (GitHub)

EIC Inspiration 31 mei 2017

Hieronder kun je informatie en foto's vinden van de sessies op 31 mei 2017. Heb je deze editie gemist en wil je er de volgende keer wel bij zijn? Kijk dan even in onze agenda

Foto's

Bekijk hier de foto's van deze sessie.

EIC Inspiration 25 januari 2017

Hieronder kunt u de presentaties vinden van de sessies op 25 januari 2017. Heb je deze editie gemist en wil je er de volgende keer wel bij zijn? Kijk dan even in onze agenda.

Download Hand-out Informatiebeveiliging juridisch gezien

Koen Konings (Advocaat 3.0 bij ZENN advocatuur)

Download Hand-out Hackers! Do I shoot or do I hug?

Edwin van Andel (Adviseur / Hacker bij Zerocopter)

Foto's

Bekijk hier de foto's van deze sessie.

EIC Inspiration 21 september 2016

Hieronder kunt u de presentaties vinden van de sessies op 21 september 2016. Heb je deze editie gemist en wil je er de volgende keer wel bij zijn? Kijk dan even in onze agenda.

Download Presentatie Louis Jenema 'Wat is Azure Stack'

Louis Jenema (Cloudtransformers) belichtte de IT businesskant van Microsoft Azure Stack.

Download Presentatie Erik Luth 'Software Defined'

Erik Luth (Inframaster) ging tijdens zijn presenatie nog wat dieper in op de materie en lichtte een aantal Software Defined features toe.

Foto's

Bekijk hier de foto's van deze sessie.

EIC Inspiration 25 mei 2016

Hieronder kunt u de presentaties vinden van de sessies op 25 mei 2016. 

Download Presentatie Bas van Dijk

Bas van Dijk, EIC-collega en IoT-hobbyist verzorgde de eerste sessie.Hij ging in op actuele ontwikkelingen en demonstreerde een eigen oplossing.

Download Presentatie XIThing IoT

Berco Beute en Lars de Riddervan XiThing (exciting). XiThing gaven een update over alle ontwikkelingen op jhet gebied van de Internet of Things (IoT) en de bedrijfsmatige toepassingen.

Foto's

Bekijk hier de foto's van deze sessie.

EIC Inspiration 27 januari 2016

Hieronder kunt u de presentaties vinden van de sessies op 27 januari 2016. 

Download Presentatie Roel Peters

Roel Peters vertelde ons over zijn ervaringen met Office 365-migraties en SharePoint-implementaties. Hij deed dat met kennis van zaken, voorbeelden uit de praktijk en op zijn eigen energieke wijze, doorspekt met (Vlaamse) humor.

Download Presentatie Jan Dirk Hogendoorn (Finext)

In deze presentatie liet Jan Dirk Hogendoorn zien hoe bij het bedrijf Finext, regels hebben plaatsgemaakt voor waarden als verantwoordelijkheid, vertrouwen en transparantie. 

Foto's

Bekijk hier de foto's van deze sessie.

EIC Inspiration 30 september 2015

Hieronder kunt u de presentaties vinden van de sessies op 30 september 2015. 

Download Download presentatie Marc van Houten (Microsoft)

Marc van Houten is Cloud Solution Architect bij Microsoft en helpt klanten om Azure optimaal te benutten. In zijn presentatie ging hij in op de vele ontwikkelingen en vernieuwingen binnen Microsoft Azure.

Download Download presentatie Peter Klix (EIC)

In de tweede sessie ging EIC-consultant Peter Klix in op de Azure Remote App. Peter is bij een van de klanten van EIC actief als Cloud Architect en binnen die rol verantwoordelijk voor een proof of concept op het gebied van Azure. Aangezien dit een van de eerste en grootste implementaties op dit moment is, is hij kortgeleden op bezoek geweest in Redmond in de VS) om daar op de Microsoft Campus te spreken met diverse ontwikkelaars.

EIC Inspiration 20 mei 2015

Hieronder kunt u de presentaties vinden van de sessie op 20 mei 2015.

Download Download presentatie Patrick Jaspers (AppZero)

Met AppZero is het mogelijk om eenvoudig lecacy-applicaties in een container onder te brengen en ze vervolgens te verplaatsen naar andere servers on premise of in de cloud. Hiermee wordt een hoge mate van flexibiliteit gerelaliseerd en kan aanzienlijke tijdwinst worden geboekt. Patrick Jaspers van AppZero toonde de diverse mogelijkheden van het product en liet zien hoe het product van pas kan komen bij ingewikkelde migratietrajecten.
 

Download Download presentatie Jacqueline Portier (EIC)

EIC-collega Jacqueline Portier gaf ons een kijkje in de wereld van DevOps, een ontwikkelmethodiek met een zeer korte tijdspanne tussen design en daadwerkelijke live-gang. Deze methodiek wordt vooral toegepast in omgevingen die zeer concurrentiegevoelig zijn en waarbij nieuwe mogelijkheden snel beschikbaar moeten worden gemaakt. Dat vraag om een snel schaalbare en aanpasbare omgeving. Het product PuppetLabs kan daaraan een belangrijke bijdrage leveren doordat het een eenvoudige provisioning van infrastructuur (zoals servers) mogelijk maakt.
 

EIC Inspiration 28 januari 2015

Hieronder kunt u de presentaties vinden van de sessie op 28 januari 2015.

Download Download presentatie Peter Klix (EIC)

Infra-architect Peter Klix van EIC gaf een inkijkje in de wereld van software defined networking. Hij zette de traditionele wereld af tegen de nieuwste ontwikkelingen op dit gebied.

Download Download presentatie Erwin uit de Bos (Cisco)

Erwin uit de Bos is Datacenter Strategie Specialist bij Cisco en nam ons mee in de wereld van Software Defined Datacenters en de propositie die Cisco op dit gebied biedt. Vrijwel alles is tegenwoordig verbonden met internet en dat stelt nogal wat eisen aan de datacenters. Traditionele modellen voldoen niet meer, het moet anders. In zijn presentatie gaf hij aan hoe die verandering er uit kan zien.

EIC Inspiration 21 mei 2014

Hieronder kunt u de presentaties vinden van de sessie op 21 mei 2014.

Download Presentatie Peter Klix (EIC)

Peter Klix, architect en IT–specialist bij EIC gaf een inkijkje in de werkplek uit de cloud anno 2014. Na een historisch overzicht liet hij zien waarin de verschillende cloud-concepten van elkaar verschillen. Belangrijke variabele daarbij is wie wat beheert. Aan de ene kant van het spectrum zien we ‘on premise’ oplossingen waarbij het volledige beheer door de klant gebeurt. Aan het andere eind van komen we Software as a Service (SaaS) tegen waarbij het beheer vrijwel volledig bij de leverancier ligt. De diverse concepten werden door Peter nader uitgediept.
 

EIC Inspiration 18 september 2013

Hieronder kunt u de presentaties vinden van de sessie op 18 september 2013.

Download Presentatie Nanno Ouwehand (Citrix)

Met XenDesktop 7 slaat Citrix een nieuwe weg in door XenApp en XenDesktop te combineren. Dit heeft echter gevolgen voor bedrijven die XenApp breed inzetten Nanno Ouwehand (Citrix)  nam de bezoekers mee in de wereld van XenDesktop 7 flexcast (Desktop en App editie).
 

EIC Inspiration 29 meii 2013

Hieronder kunt u de presentaties vinden van de sessie op 29 mei 2013.

Download Presentatie Bas van Dijk en Peter Klix

De presentatie start met een overzicht in de tijd waarbij zowel een technische als financiële tijdlijn wordt behandeld. Vervolgens wordt een een architectuurmodel van de werkplek geschetst. Voor elk onderdeel van dit model moet een organisatie keuzes maken. Niet alleen de leverancier speelt een rol, ook de onderlinge samenhang van de componenten moet in ogenschouw worden genomen. Dat de cloud daarin tegenwoordig een zeer grote rol speelt spreekt voor zich.

Download Presentatie Johan Benning (HP)

HP heeft een heldere visie en bijpassende propositie op het gebied van client virtualisation. HP heeft een keur aan oplossingen die zowel recht doen aan de typische kantoorgebruiker maar die een  virtual client ook binnen het bereik brengt van heavy users zoals AutoCad-tekenaars. Hoewel de technische mogelijkheden onbeperkt lijken, is het vooral het organisatorische belang dat ons moet bezighouden “Het voortdurend bewaken van het verband tussen de eisen van de business en de uiteindelijke technische uitwerking is essentieel”.
 

Download Client virtualisation for Dummies

Een handig boekje uit de beroemde "For Dummies"-reeks waarin de basis van client virtualisation wordt uitgelegd. Beschikbaar gesteld door HP.

EIC Inspiration 30 januari 2013.

Hieronder kunt u de presentaties vinden van de sessie op 30 januari 2013.

Download Presentatie Harald van Leeuwen

Nu ook Sharepoint steeds vaker vanuit de cloud wordt aangeboden (Office 365), neemt ook aantal vragen over security, juridische aspecten en compliance toe. Harald stond stil bij deze aspecten en gaf in vogelvlucht aan hoe Microsoft omgaat met deze vragen en welke aspecten vanuit Europese en Nederlandse wetgeving van belang zijn. Hij ging ook nadrukkelijk in op zaken als de PATRIOT act en het principe van safe harbor.

Download Presentatie Bart-Jan Bosch

Bart-Jan Bosch van Microsoft sprak over de veranderende rol van de CIO, hij wordt voor allerhande uitdagingen gesteld. Aspecten als cloud, social en big data spelen daarbij een grote rol. Ook in de nieuwste versie van SharePoint (2013) zien we met name het sociale aspect terug. Op een manier die erg lijkt op FaceBook kan een gebruiker zich abonneren op documenten, personen etc.

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Nieuwsbrief Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en events.