woensdag 30 sep 2015

EIC Inspiration 30 september 2015

Graag nodigen we je uit voor onze kennissessie EIC Inspiration op woensdag 30 september 2015 in het stadsparkpaviljoen Ni Hao in Groningen. We informeren je over de nieuwste ontwikkelingen en natuurlijk zijn we ook heel benieuwd naar jouw ideeën. Kortom: Informatie en inspiratie! Thema deze keer is Microsoft Cloud.

Programma

 • 16:30 - Inloop
 • 17:00 - Welkomstwoord (Nils Labordus, directeur EIC)
 • 17:15 - Sessie 1:  Azure overzicht (Marc van Houten, Microsoft Nederland)
 • 18:00 - Pauze
 • 18:15 - Sessie 2:  Azure werkplekfunctionaliteit (Peter Klix, EIC)
 • 19:00 - Aanvang buffet
   

Informatie over de sessies

Maak jij al gebruik van de Microsoft Cloud-oplossing Azure? Veel organisaties overwegen een (gedeeltelijke) overstap maar hebben veel vragen. In de EIC Inspiration van september 2015 geven we een beeld van de huidige en toekomstige functionaliteit en zullen we veel van je vragen beantwoorden.

Sessie 1: Azure overzicht   (Marc van Houten, Cloud Solution Architect, Microsoft)
​​In deze eerste sessie is het woord aan Marc van Houten van Microsoft. Hij is Cloud Solution Architect en zal ingaan op de visie van Microsoft op Azure als public en private cloud. Daarnaast geeft hij een overzicht van de laatste ontwikkelingen binnen de hoofdgebieden applicatieontwikkeling:

 •   Applicatieontwikkeling (PaaS):  Azure App Service, Docker, Service
 •   Infrastructure services (IaaS): Azure Resource Manager, Big compute series, Networking
 •   Big Data: Database, Data Factory, Hadoop, Data Lake, etc
 •   Internet of Things (IoT): Azure IoT suite
 •   Azure Management: Operational Management Suite, Role based Access 


Sessie 2: Azure werkplekfunctionaliteit   (Peter Klix, Senior Technisch Consultant, EIC)
In de tweede sessie neemt Peter Klix van EIC het stokje over. Hij gaat in op Azure Remote App, de nieuwe werkplekfunctionaliteit van Azure. Peter is medeverantwoordelijk voor het ontwerp en realisatie van een nieuwe werkplek gebaseerd op dit concept. Het gaat om de tot nog toe grootste implementatie wereldwijd en het is dan ook niet gek dat het Azure Remote App productteam van Microsoft meewerkt aan deze klus. Tijdens deze sessie zullen een aantal enterprise-functies worden behandeld, zoals integratie met App-V, Profile management, integratie met andere Azure-diensten, Azure Remote App in een Enterprise omgeving, de koppeling met legacy systemen en Windows 10. Een demo van Azure Remote App is ook onderdeel van de sessie.

Buffet

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Na afloop van de sessies nodigen we je van harte uit aan te schuiven bij een informeel buffet.

Deelnemen?

We vinden het natuurlijk leuk als je deze EIC Inspiration wilt bijwonen! Hebben we je interesse gewekt? Stuur dan een e-mail naar inspiration@eic.nl.

Locatie

Stadsparkpaviljoen Ni Hao in Groningen
Paviljoenlaan 3
9727 KE Groningen