woensdag 25 mei 2016

EIC Inspiration 25 mei 2016

Graag nodigen we je uit voor onze kennissessie EIC Inspiration op woensdag 25 mei 2016 in het stadsparkpaviljoen Ni Hao in Groningen. Thema deze keer is het Internet of Things (IoT). We informeren je over de nieuwste ontwikkelingen en natuurlijk zijn we ook heel benieuwd naar jouw ideeën. Kortom: Informatie en inspiratie!

Programma

  • 16:30 Inloop
  • 17:00 Welkomstwoord Nils Labordus (directeur EIC)
  • 17:15 Sessie 1: Bas van Dijk (EIC)
  • 18:00 Pauze
  • 18:15 Sessie 2: Berco Beute & Lars de Ridder (XIThing)
  • 19:00 Aanvang buffet
     

Informatie over de sessies

Sessie 1: Introductie in IoT  (Bas van Dijk, EIC)
De smartphone, een slimme thermostaat, op afstand aan en uit zetten van lampen; het zijn allemaal voorbeelden van het Internet of Things (IoT). Het Internet of Things ontwikkelt zich razendsnel en wordt toegepast in allerlei gadgets voor thuis en toepassingen. Veel bedrijven zijn (bewust of onbewust) al bezig met het introduceren van het IoT. Het geeft hen meer inzicht in het gedrag van klanten en in het gebruik van diensten en processen. In deze sessie laat Bas zien waar het Internet of Things allemaal toe in staat is.

Sessie 2: XIThing (Berco Beute & Lars de Ridder)
XIThing zal je mee op reis nemen door de wondere wereld van het Internet of Things (IoT). De reis zal vanuit het verleden, via het heden naar de toekomst leiden waarbij je regelmatig even van het uitzicht kunt genieten. Knotsgekke hersenspinsels zullen afgewisseld worden met geniale inzichten. Het wordt echter wel een pittige reis die ook het publiek op de proef zal stellen. Heb je angst voor geavanceerde technologie (technophobia)? Bereid je dan voor op een schokkende ervaring. Gelukkig valt alles weer op zijn plek als XIThing aan het einde van de reis haar visie uit de doeken doet. De IoT wereld van morgen zal dan geen mysterie meer zijn, maar een prachtig vergezicht waar we hunkerend naar uit kunnen kijken.

Buffet

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Na afloop van de sessies nodigen we je van harte uit aan te schuiven bij een informeel buffet.

Deelnemen?

We vinden het natuurlijk leuk als je deze EIC Inspiration wilt bijwonen! Hebben we je interesse gewekt? Stuur dan een e-mail naar inspiration@eic.nl.

Locatie

Stadsparkpaviljoen Ni Hao in Groningen
Paviljoenlaan 3
9727 KE Groningen