woensdag 25 jan 2017

EIC Inspiration 25 januari 2017

Graag nodigen we je uit voor onze kennissessie EIC Inspiration op woensdag 25 januari in het stadsparkpaviljoen Ni Hao in Groningen. We informeren je over de nieuwste ontwikkelingen en natuurlijk zijn we ook heel benieuwd naar jouw ideeën. Kortom: Informatie en inspiratie! Thema deze keer is IT Security vanuit een breed perspectief.

Programma

- 16:30 Inloop

- 17:00 Welkomstwoord - Nils Labordus (EIC)

- 17:15 Sessie 1 - Hackers! Do we hug or do we shoot? Edwin van Andel (Adviseur / Hacker bij Zerocopter)

In deze interactive en humoristische presentatie start hij met mijn definitie van security, gevolgd door de ‘echte’ definitie van hackers, hoe zij denken en werken en hoe ze vaak best bereid zijn te om te helpen, in plaats van alleen te slopen. Edwin gaat in op bug bounties en responsible disclosure, en laat successen en epic fails de revue passeren in het lan, het internet en rondom IOT. Op het eind gaan we zelfs ‘berekenen’ hoe makkelijk het moet zijn om de online wereld veiliger te krijgen. En voor de oplettende toehoorders zijn er zelfs hacker-prijzen te winnen!

- 18:00 Pauze 

- 18:15 Sessie 2 - Informatiebeveiliging juridisch gezien, Koen Konings (Advocaat 3.0 bij ZENN advocatuur)

Mr. Koen Konings van ZENN Advocatuur 3.0 zal in een hoog tempo een overzicht geven van de juridische plichten voor informatiebeveiliging. Privacy vormt daarbij de hoofdmoot. Natuurlijk zal ook worden stilgestaan bij praktische en actuele zaken als datalekken, bewerkersovereenkomsten en de gevolgen van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die vanaf mei 2018 zal gelden.

Buffet

Ook aan de inwendige mens is gedacht. Na afloop van de sessies nodigen we je van harte uit aan te schuiven bij een informeel buffet.

Deelnemen?

We vinden het natuurlijk leuk als je deze EIC Inspiration wilt bijwonen! Hebben we je interesse gewekt? Stuur dan een e-mail naar inspiration@eic.nl. Kijk voor een impressie van de voorgaande edities op onze Inspiration-pagina.

Locatie

Stadsparkpaviljoen Ni Hao in Groningen
Paviljoenlaan 3
9727 KE Groningen