eic shape bow

Doen waar we goed in zijn

Aan het eind van het jaar blikt Nils Labordus, eigenaar EIC, terug op 2023. Over wereldwijde integratie en waartoe dat heeft geleid, over lessen die we kunnen trekken en over onze blijvende behoefte aan verbinding...
 
Doen waar we goed in zijn
19 Dec

Ik hoef aan niemand uit te leggen dat het bijzondere tijden zijn. Vroeger dacht ik dat het er met het kleiner worden van de wereld en alle internationale kruisbestuivingen zeker beter op zou worden, dat het zou leiden tot meer wereldwijde integratie en begrip voor elkaar. Niets is minder waar… 

Want ja, het leidde bijvoorbeeld tot het creëren van monopolisten. Ook niet heel handig, je betaalt maandelijks torenhoge rekeningen aan energie maar wanneer je contact zoekt zijn ze gewoon onbereikbaar. En we moeten dat kennelijk accepteren, ben benieuwd hoe lang nog.

Groter en alles centraal heeft dus ook duidelijk een keerzijde. Het internet en alles op ieder moment willen en kunnen bestellen is prettig, maar iemand kunnen bellen en gewoon geholpen worden blijft een zege.

Bi EIC proberen we deze lessen ter harte te nemen, bereikbaar en beschikbaar te blijven voor collega’s en klanten. Met name in tijden dat het even wat minder gaat. Transparant en met oog voor de lange termijn. 

We zien ook een verandering in de markt met meer mogelijkheden en een andere invulling van de werkweek, prima natuurlijk. Maar in de kern blijven mensen behoefte houden aan verbinding en betekenisvol bezig zijn. En dat is iets waar we bij EIC veel waarde aan hechten. 

Naast de instroom van nieuwe collega’s vertrekken er natuurlijk ook mensen bij EIC. Eenieder heeft daarvoor zijn eigen redenen, maar ik vind het altijd mooi om te constateren dat de periode bij EIC als waardevol wordt beschouwd. Mensen kijken terug op een tijd van persoonlijke en professionele groei en dat leidt na het einde van het dienstverband tot een blijvend contact, in sommige gevallen zelfs als klant en opdrachtgever van nieuwe projecten.

Dat realiserend, geeft het ons weer een enorme boost om met de bestaande en nieuw aan te trekken collega’s de dingen te blijven doen waar we goed in zijn. We zijn trots op ons EIC-DNA.

Ik wens iedereen fijne feestdagen en een voorspoedig 2024.

Nils Labordus

Deel dit artikel