Onderdelen

Bij het ontwikkelen en inrichten van de bedrijfsinfrastructuur stelt EIC de medewerker centraal. Rondom zijn digitale werkomgeving, ofwel de ‘eigen werkplek’, organiseren we een zo flexibel en efficiënt mogelijke bedrijfsinfrastructuur. Ongeacht de locatie of het gebruikte apparaat.

Die werkomgeving moet om optimaal te functioneren voldoen aan een aantal eisen. Bij het inrichten onderscheiden we daarom de volgende onderdelen:

 • Network and Storage

  Het netwerk is één van de fundamenten van de infrastructuur. De beschikbaarheid ervan is essentieel om gebruikers toegang te geven tot alle noodzakelijke toepassingen vanaf de eigen werkplek. Maar ook dataopslag en archivering, ofwel storage is belangrijk. Hoeveelheid, schaalbaarheid en flexibiliteit, maar ook het type storage dienen goed op elkaar te zijn afgestemd. Ze vormen de basis voor een optimale gebruikersbeleving (user experience).

 • Mobility

  Actuele thema’s als anywhere, anytime, any place en any device of bring your own device maken onderdeel uit van mobility en toegang. Mobility maakt het mogelijk op een veilige manier bedrijfsapplicaties en digitale werkplekken te ontsluiten via het internet. Of u nu vanuit huis, in trein, bus, auto of vanaf uw vakantiebestemming in een andere tijdzone wilt werken op een door u gewenst apparaat. Zo brengt EIC  ‘Het Nieuwe Werken’ in praktijk.

 • Cloud

  De Cloud is het geheel aan systemen dat verantwoordelijk is voor het via internet beveiligd aanbieden van diensten, zonder dat er fysieke componenten aanwezig zijn bij de afnemer. Dit kunnen werkplekken, applicaties, services of dataopslag zijn. Doordat de cloud-leverancier zowel verantwoordelijk is voor het up and running houden als voor de aanschaf en vervanging van de serverinfrastructuur, is de betrouwbaarheid en beschikbaarheid beter.

 • Samenwerken

  Een goede infrastructuur bevordert het samenwerken in een organisatie. Je verzamelt informatie en gegevens over een bepaald project op een centraal punt. Diverse technologieën maken het vervolgens mogelijk om eenvoudig documenten uit te wisselen, mensen te informeren over nieuwe ontwikkelingen of ze te bespreken in een online meeting.

 • Beveiliging

  Werkplekbeveiliging maakt beveiligde toegang mogelijk tot bedrijfsapplicaties en/of werkplekken via tokens, SMS of PIN. Ook het beveiligen van lokale data of datadragers zoals USB-sticks of –harde schijven is hier onderdeel van.

 • Application Delivery

  Het proces van aanbieden van applicaties op de (virtuele) werkplek noemen we application delivery. Voordat je een applicatie aan kan bieden moet je deze eerst intaken, packagen en testen. Dit proces noemen we het packagingproces. EIC levert op dit punt zeer uitgebreide en gespecialiseerde eigen diensten.

 • Desktop Delivery

  Digitale werkplekken kun je op verschillende manieren aanbieden aan de gebruiker. Zo is er de virtuele werkplek (VDI) die de mogelijkheid biedt om een volledige desktop flexibel weer te geven. Of je biedt een gepresenteerde desktop (o.b.v. SBC) die volledig beschikbaar is vanaf een webportal. Ook een mix van is mogelijk.

 • Organisatie

  Het vertalen van de wensen en eisen in de gewenste oplossingen vergt het nodige organisatietalent. EIC heeft ruime ervaring in het resultaatgericht managen van infrastructurele migratieprojecten in grote organisaties. Onze projectleiders zijn gewend als leadarchitect en technisch projectleider verantwoordelijkheid te dragen voor de ontwikkeling en realisatie van de nieuwe digitale werkplek en het oplossen van alle technische issues.
   

Nieuwsbrief Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en events.

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.