Applicaties

Het zorgen voor een adequate infrastructuur en benodigde hardware is één, maar het kiezen en implementeren van de juiste software, de door medewerkers gebruikte applicaties, is een ander niet te onderschatten onderdeel van een goed werkend bedrijfsnetwerk. Om alle bedrijfsprocessen soepel te laten verlopen moet een organisatie kunnen bouwen op de gekozen software.

Applicatielandschap

Elke organisatie heeft een zogenaamd 'applicatielandschap' waarin alle applicaties in meer of mindere mate werkzaam zijn. Dit zijn er vaak meer dan de organisatie voor ogen heeft. Het in kaart brengen ervan is dus noodzakelijk, maar vormt vaak een moeizame en uitdagende klus. Het gebeurt meestal vanwege veranderingen binnen de organisatie, denk aan  een desktopmigratie, outsourcing of de implementatie van een (nieuw) softwaredistributiesysteem. Ook het in kaart brengen van de aanwezige en gebruikte licenties kan een reden zijn.

Applicatiepackaging

Elk van de applicaties in het applicatielandschap dient geschikt te zijn gemaakt om op een slimme manier verspreid te worden naar de digitale werkplekken. Dat noemen we het applicatiepackagingproces en applicatievirtualisatieproces: het geschikt maken van applicaties voor distributie naar de eigen digitale werkomgeving van individuele werknemers. Ook bij de keuze voor en de implementatie van gewenste applicaties stelt EIC de gebruiker en de eigen universele werkplek centraal.

Nieuwsbrief Aanmelden

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de laatste trends en events.

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.