Zomerspeech Nils Labordus

Geplaatst op: 20-07-2018 door Nils Labordus
Nils Labordus  Nils Labordus
'"Ik zie mooie nieuwe ontwikkelingen!"'

Het is volop zomer, de schoolvakanties in het noorden zijn begonnen. De stad loopt leeg doordat studenten de zomervakantie elders doorbrengen. Je kunt het je moeilijk voorstellen, maar over een paar weken verandert de stad weer in een bijenkorf. Vooral de startende studenten die voor het eerst zelfstandig gaan wonen en zich vol verwondering door de Groningse binnenstad laten verrassen zorgen voor de nodige roering. Ook voor ons breekt de vakantie aan en dat is een mooi moment om even terug te kijken op wat we dit jaar alweer hebben gedaan en bereikt.

Resultaatverplichting

Naast de bestaande dienstverlening in de vorm van consultancy en detachering, hebben we meer opdrachten met resultaatverplichting.  We mochten een aantal mooie nieuwe klanten verwelkomen voor onze goed draaiende packagingstraat, bijvoorbeeld Kentalis waarvoor we verantwoordelijk zijn het produceren van App V’s. Ook zijn we vorige maand gestart bij de Gemeente Den Haag. We mogen daar de packaging gaan verzorgen voor de migratie naar Windows 10. Tenslotte heeft ook DUO voor de komende jaren middels een Europese aanbesteding EIC geselecteerd voor al haar packaging activiteiten.

EIC Cloud platform

Maar het blijft niet alleen bij packagen. We werken ook hard om  ons cloud platform live te brengen. Vanuit dit platform kunnen we de  klant volledig faciliteren in zijn of haar IT-behoefte. Het platform is volledig geautomatiseerd met behulp van self service portal en geautomatiseerde billing. De eerder tijdens Inspiration beloofde live-gang in september gaan we zeker halen, al zal daar nog menig zweetdruppel van de engineers voor nodig zijn.

Om zo’n dienst te kunnen bieden, is een optimaal serviceapparaat nodig. Daarom is onze servicedesk sinds 1 juli 24x7 beschikbaar. In combinatie met de monitoring-service  die ook actief is, hebben we  een stap gezet waar vele klanten op zaten te wachten.Maar ook onze bestaande dienstverlening in de vorm van detachering en consultancy zetten we door. We zijn er trots op dat we dit mogen doen voor aansprekende accounts. En het afgelopen jaar ook een aantal nieuwe  waaronder WoonFriesland , Gemeente Nijmegen, Lentis, Alliade en de toekomstige fusiegemeente Het Hogeland (Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond).

ISO 27001

Om al deze werkzaamheden naar behoren uit te kunnen voeren, is het ook nodig te investeren in onze processen en certificeringen. We willen immers partner zijn van onze klanten en als betrouwbare leverancier in de markt staan. Zo werken we hard om EIC begin volgend jaar te certificeren volgens ISO 27001. Deze norm gaat met name over informatiebeveiliging, een onderwerp dat met huidige AVG-wetgeving steeds belangrijker worden. Zo kunnen we steeds meer als totaaldienstverlener acteren.

Nieuwe ontwikkelingen

Zoals gezegd, het is een mooi moment om alvast terug te kijken naar de eerste helft van het jaar.  Als ik kijk naar EIC zie ik een club mensen die de waarden waar we ooit mee zijn gestart (nuchter, no nonsens, afspraak is afspraak) hoog in het vaandel hebben. Ik zie ook mooie nieuwe ontwikkelingen, een organisatie die steeds meer diensten biedt. Dit biedt ook ruimte aan mensen met een wat ander inhoudelijk profiel en daar hebben we er een paar van mogen verwelkomen. We hebben doorgebouwd op een prima basis waardoor we nu staan waar we staan. Ik ben daar erg trots op.

Ik wens iedereen een mooie zomer en goede vakantie!

Nils Labordus
Directeur EIC