Zomer 2015

Geplaatst op: 2-07-2015 door Nils Labordus
Nils Labordus  Nils Labordus

Traditioneel brengen we nog een nieuwsbrief uit voor het begin van de zomer. Een mooie gelegenheid voor EIC-directeur Nils Labordus om terug te kijken en je een fijne vakantie te wensen.

De afgelopen tijd dacht menigeen dat de zomer niet meer zou komen. Het was koud en guur, het leek vaak wel herfst. Maar ineens is daar zomaar een periode met mooi weer en aangename temperaturen. Dat is zo voor aanvang van de vakanties natuurlijk best prettig.

Vanaf volgende week zullen velen van ons de koffers pakken en gewoon even een paar weken de boel de boel laten om even los te komen van de drukke werkzaamheden. Even de gedachten verzetten en tijd om te genieten.

Zoals je dat van mij gewend bent, is deze periode ook altijd even een moment om terug te kijken op het eerste halfjaar. Alles overziend zie ik vooral een gestage doorontwikkeling van EIC en enkele mooie successen.

De vestiging Amsterdam gaat een steeds grotere rol spelen in onze bedrijfsvoering. Zo mocht Sjoerd Pereboom beginnen bij ING en kon Marijn Mullenders aan de slag bij Damen Shipyards in Amsterdam. Daarnaast zijn we natuurlijk ook volop aan de slag bij onze al wat langer lopende opdrachten, bijvoorbeeld bij het UMCG, de Hanzehogeschool, diverse gemeentes en provincies. We merken wel een verschuiving in het werk. De traditionele detachering maakt steeds meer plaats voor volledige uitbesteding van dienstverlening waarbij de klant alleen nog een regierol behoudt. Dat bevalt goed van beide kanten en we verwachten dat die trend zich gaat voortzetten.

Het personeelsbestand werd uitgebreid uit met collega’s Sjoerd Pereboom, Marcel Knevelbaard, Dominic Top en Marijn Mullenders Ze hebben inmiddels hun plek binnen EIC al behoorlijk gevonden.

Maar ook onze interne bedrijfsvoering kreeg de nodige aandacht. Als vervolg op de ISO-certicering in 2014 zijn we dit jaar gestart met het opstellen van functieprofielen. Ook hebben we een vorm van mentorschap ingevoerd. Beide onderdelen helpen ons om focus te houden op vakinhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast hebben we een risicoinventarisatie laten uitvoeren om in kaart te krijgen waar kansen en bedreigingen voor onze organisatie liggen.

Dan nu een teaser. We hebben een nieuw concept bedacht. Hoe het er precies uit gaat zien, dat houd ik nog even voor me maar het heeft te maken met het verder verdiepen van de onderwerpen uit de Inspiration-sessies. We komen daar uiteraard bij je op terug.

Wat valt er verder nog te zeggen? Ik zou natuurlijk nog stil kunnen staan bij de twee geslaagde Inspiration-sessies, het MCSA-certificeringstraject dat we hebben georganiseerd of de mogelijkheid om samen met EIC de 4 Mijl van Groningen te lopen. Maar ik kan het hier ook bij laten en afscheid nemen met de volgende wens:

Een fijne, ontspannende zomer gewenst en tot na de vakantie! 

Nils Labordus