Verslag Packaging Event 2013

Geplaatst op: 9-10-2013

Op 3 en 4 oktober werd de 8e editie van het jaarlijkse Packaging Event georganiseerd. Hét evenement voor IT­ managers, professionals en specialisten rondom applicatiemanagement in de breedste zin. We blijven graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en waren dan ook met een vijftal collega’s aanwezig.

Met een goede mix van technische en informatieve sessies was het aanbod dit jaar zeer divers. De onderwerpen liepen uiteen van het managen van migratietrajecten met application management tooling tot aan het in opkomst zijnde Consumerization of IT: Medewerkers in organisaties krijgen de beschikking over een volledig gepersonaliseerde werkomgeving.  We nemen je graag mee langs enkele sessies die we hebben bijgewoond.

CSI:\>Windows – PowerShell Recipes for Packagers

Spreker Darwin Sanoy van CSI-Windows ging tijdens zijn presentatie in op een aantal van de vele slimme mogelijkheden die PowerShell (een scripttaal) te bieden heeft aan onder meer applicatie-packagers.  Het schrijven van scripts in Visual Basic kan in veel gevallen sneller en eenvoudiger en dat levert uiteraard voordelen op.

Desktop to Device, Physical to Virtual to Cloud

Flexera gaf tijdens de keynote een presentatie over de veranderingen in de IT en deze hiervan op applicatiepackaging en virtualisatie. Een traject waar een groot aantal organisaties momenteel middenin zit of in de nabije toekomst mee te maken krijgt. De standaard fysieke desktop met gedistribueerde packages verandert in een virtuele desktop met grotendeels virtuele applicaties. Deze virtuele applicaties zijn op hun beurt weer op  door de gebruiker zelf gekozen apparaten beschikbaar bijvoorbeeld vanuit een application store. Bring Your Own Device (BYOD) zal aan de ene kant de flexibiliteit vergroten maar  daarmee komen ook security-uitdagingen om de hoek kijken.

Packaging tooling - Sparkleflow en Colibri

Best Desktop Solutions BV verzorgde een heldere presentatie over hun all-in-one packaging workflow oplossing Sparkleflow. Een tool die het gehele packaging-proces ondersteunt van intake, packaging, testen tot deployment.  Het Russische GDC presenteerde hun application lifecycle management oplossing Colibri die (naar eigen zeggen) meerdere keren succesvol is toegepast om de business te optimaliseren. Het belang van dergelijke tooling moge duidelijk zijn, het biedt houvast tijdens migratietrajecten en kan real-time een overzicht van het project bieden.

Door het bezoeken van evenementen als het Packaging Event blijven de medewerkers van EIC constant op de hoogte van de laatste ontwikkelingen zodat we ook jouw organisatie optimaal van dienst kunnen zijn. Heb je vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op via info@eic.nl of via 050 – 524 83 90.
 

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.