UMCG kiest EIC voor werkplekmigratie

Geplaatst op: 31-07-2014 door Nils Labordus
Nils Labordus  Nils Labordus

Het UMCG is een van de grootste werkgevers van het noorden en een van de grootste universitair medische centra in Nederland. Met ruim 10000 werkplekken is een migratie naar een nieuw werkplekconcept dan ook geen sinecure. Het UMCG heeft EIC gevraagd een volledig team te leveren om deze migratie vlot te laten verlopen. Daar zijn we natuurlijk erg trots op.
 

Bij EIC staat de werkplek centraal. Hierbij behoort ook het begeleiden van werkplekmigraties. Simpel gezegd gaat het erom gebruikers van de oude digitale werkplek naar een nieuwe digitale werkplek te verhuizen met zo min mogelijk verstoring. Zeker in een complexe omgeving als een academisch ziekenhuis vergt dat veel planning en afstemming. Het werk moet immers gewoon doorgaan. Daarnaast kent een migratie veel technische implicaties. Gebruikers gaan van een oud operating system zoals Windows XP naar een nieuw operating system zoals Windows 7. In het geval van het UMCG komt daar ook nog eens een overgang bij van fat clients naar een gevirtualiseerde werkplek.

De keuze voor EIC is vooral ingegeven door de unieke competenties die we in een team kunnen leveren. Naast een projectmanager zijn er ook een aantal migratiecoördinatoren actief die de verbinding leggen tussen ICT en de gebruikers. Ook leveren we ook aanvullende technische expertise op het gebied van virtualisatie en packaging. Het team is al volledig ingewerkt en op elkaar ingespeeld. Zo heeft het net een succesvol migratietraject achter de rug bij de Gemeente Groningen.

Al met al is het een hele uitdaging. Gezien de ervaringen bij andere klanten hebben we er echter het volste vertrouwen in en verrwachten we er een mooie klus van te kunnen maken.

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.