Terugblik EIC Inspiration 20 mei 2015

Geplaatst op: 5-06-2015 door Nils Labordus
Nils Labordus  Nils Labordus

Op 20 mei 2015 was het weer tijd voor EIC Inspiration in stadsparkpaviljoen Ni Hao Groningen. Thema deze keer was The Future of Packaging, een thema dat we getuige de onderwerpen ruim hebben opgevat.

Directeur Nils Labordus heette de ruim vijftig aanwezigen welkom en leidde het thema in. Er gebeurt van alles op de package-markt en daar willen we uiteraard onze relaties graag van op de hoogte houden.

De eerste spreker van de avond was Patrick Jaspers van AppZero. Met AppZero is het mogelijk om eenvoudig lecacy-applicaties in een container onder te brengen en ze vervolgens te verplaatsen naar andere servers on premise of in de cloud. Hiermee wordt een hoge mate van flexibiliteit gerealiseerd en kan aanzienlijke tijdwinst worden geboekt. Patrick toonde ons de diverse mogelijkheden van het product en liet zien hoe het ingezet kan worden komen bij ingewikkelde migratietrajecten. Zijn collega Richard Jaspers gaf vervolgens een korte demonstratie waarin hij een volledige Wordpress-installatie verplaatste naar een andere server.

Vervolgens was het de beurt aan onze collega Jacqueline Portier. Zij wierp samen met de aanwezigen een blik in de wereld van DevOps, een ontwikkelmethodiek met een zeer korte tijdspanne tussen design en daadwerkelijke live-gang. Het gaat dan eerder om uren dan om dagen. Deze methodiek wordt vooral toegepast in omgevingen die zeer concurrentiegevoelig zijn en waarbij nieuwe mogelijkheden snel beschikbaar moeten worden gemaakt. (Zoals amazon.com) Dat vraagt om een snel schaalbare en aanpasbare omgeving. Het product PuppetLabs kan daaraan een belangrijke bijdrage leveren doordat het een eenvoudige provisioning van infrastructuur (zoals servers) mogelijk maakt. 

De sessie werd uiteraard afgesloten met een buffet. We mogen terugkijken op een geslaagde Inspiration. Wil jij er de volgende keer ook bij zijn? Kijk dan snel in de agenda. Voor de presentaties kunt u terecht op de EIC Inspiration-pagina.