Terugblik EIC Inspiration 29 mei 2013

Geplaatst op: 4-06-2013 door Nils Labordus
Nils Labordus  Nils Labordus

29 mei jongstleden vond de tweede EIC Inspiration van dit jaar plaats bij Ni Hao Stadsparkpaviljoen Groningen.  Met ruim 30 belangstellenden hebben we stilgestaan bij de core business van EIC: de werkplek.  Welke keuzes kun je maken en wat zijn de laatste trends? Het werd een informatieve sessie die af en toe behoorlijk de diepte in ging.

Directeur Nils Labordus opende de avond. “We zien veel bekende gezichten en dat is een teken dat EIC Inspiration in een behoefte voorziet. Daar zijn we uiteraard blij mee!” Hij riep de aanwezigen op om met ideeën te komen voor een volgende sessie. Vervolgens introduceerde hij het onderwerp van deze Inspiration. “De kern van EIC is en blijft de werkplek. We gaan met deze sessie dan ook terug naar onze roots.”

EIC-collega’s Bas van Dijk en Peter Klix namen de eerste presentatie voor hun rekening. Ze zijn actief als ICT-architect en hebben een ruime staat van dienst op het gebied van werkplekconcepten. Zo deden ze onder andere omvangrijke projecten bij de gemeente Groningen en het UMCG. Na een overzicht van de werkplekontwikkelingen in de tijd waarbij zowel een technische als financiële tijdlijn werd behandeld, schetsten ze een architectuurmodel van de werkplek. Voor elk onderdeel van dit model moet een organisatie keuzes maken. Niet alleen de leverancier speelt een rol, ook de onderlinge samenhang van de componenten moet in ogenschouw worden genomen. Dat de cloud daarin tegenwoordig een zeer grote rol speelt spreekt voor zich. Tenslotte kreeg het publiek een live demo van een werkplekconcept dat volledig is opgebouwd uit cloud-dienstverlening en zowel een vaste werkplek maar ook diverse mobiele apparaten ondersteunt.

Johan Benning is presales consultant bij HP en gespecialiseerd in client virtualisatie. Hij nam de tweede presentatie voor zijn rekening. Na een korte uitleg over het concept client virtualisation ging hij ging uitgebreid in op de propositie en visie van HP. HP heeft een keur aan oplossingen die zowel recht doen aan de typische kantoorgebruiker maar die een  virtual client ook binnen het bereik brengt van heavy users zoals AutoCad-tekenaars. Hoewel de technische mogelijkheden onbeperkt lijken, zette Benning ons toch weer even met de voeten op de grond. “Het voortdurend bewaken van het verband tussen de eisen van de business en de uiteindelijke technische uitwerking is essentieel”.

Na afloop konden de aanwezigen onder het genot van een buffet nog met de sprekers en elkaar doorpraten over de verkregen informatie. Het leverde boeiende discussies en inzichten op. Leuk en waardevol om elkaar in deze setting informeel te ontmoeten. 

Ook deze Inspiration is wat ons betreft weer geslaagd in de opzet: inspiratie en informatie!

Kijk voor de presentaties en meer op onze onze EIC Inspiration pagina.

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.