Terugblik EIC Inspiration 18 september 2013

Geplaatst op: 18-09-2013 door Nils Labordus
Nils Labordus  Nils Labordus

18 september jongstleden vond de derde EIC Inspiration van dit jaar plaats bij Ni Hao Stadsparkpaviljoen Groningen.  Met ruim 30 belangstellenden hebben we stilgestaan bij de nieuwe producten van Citrix en Res. De twee sprekers lieten zien wat hun producten voor organisaties kunnen betekenen. Het werd een informatieve sessie die af en toe behoorlijk de diepte in ging.
 

Directeur Nils Labordus opende de avond. "Vanavond laten we u kennismaken met nieuwe producten van Citrix en RES. We hopen dat u een goed beeld krijgt van alle mogelijkheden en weer met nieuwe ideeën naar huis gaat."

Nanno Ouwehand van Citrix beet het spits af. Hij liet de aanwezigen kennismaken met XenDesktop 7. Met dit product slaat Citrix een nieuwe weg in door XenApp en XenDesktop te combineren. Met deze productlijn biedt Citrixmogelijkheden voor eenvoudige non-gepersonaliseerde desktops tot geavanceerde virtuele werkstations voor bijv. CAD-tekenaars. Hij besloot zijn presentatie met een productdemonstratie. 

Vervolgens nam Jasper van Westen van RES het stokje over en ging uitgebreid in op de RES IT Store. De RES IT Store is een geheel nieuw product dat niet alleen als application store fungeert maar ook dienst kan doen als self service portaal voor eindgebruikers. Diverse IT-diensten kunnen via de RES IT storen worden afgenomen, zoals het resetten van een wachtwoord en het aanvragen van rechten. 

Na afloop konden de aanwezigen onder het genot van een buffet nog met de sprekers en elkaar doorpraten over de verkregen informatie. Het leverde boeiende discussies en inzichten op. Leuk en waardevol om elkaar in deze setting informeel te ontmoeten. 

Ook deze Inspiration is wat ons betreft weer geslaagd in de opzet: inspiratie en informatie!

Kijk voor de presentaties en meer op onze EIC Inspiration pagina.