Terugblik 2020: Een drive-through jaar

Geplaatst op: 17-12-2020 door Nils Labordus
Nils Labordus  Nils Labordus

Toen ik begin dit jaar dan na al die jaren last minute kerstdiners regelen eindelijk al in januari een datum en locatie had geregeld voor vrijdag 18 december, had ik niet kunnen bedenken dat we nu moeten overgaan naar een drive-through kerstdiner. Wat mij betreft is 'drive-through' daarom het woord voor 2020. 

Waar er door veel ondernemers met name in de horeca en evenementensector veel werd geleden ontstonden er ook nieuwe initiatieven, van files bij de drive-through aardbeien/asperge kwekerijen tot aan de sneltest drive-trough coronatesten. Bovenstaande allemaal vanuit het principe van korte snelle contactmomenten waardoor het virus minimale kans kreeg.

Bij EIC hebben we ook allerlei nieuwe vormen van ‘meeten’ moeten ontdekken. We waren toch vooral aangewezen op Teams, zeer effectief en tijdbesparend. Wat dat aangaat zijn we creatief geworden en hebben we op vele fronten de effectiviteit verhoogd.

Bovenstaande voorbeelden waren zeker bruikbaar maar deden toch af aan de gezelligheid en saamhorigheid die samenkomen nu eenmaal met zich meebrengt. Zelf zijn we daarom begonnen met het maken van wandelingen. Waar we elkaar voorheen troffen bij de klant en dan in de lokale horeca een afspraak maakten, gaan we nu samen op zoek naar nieuwe plekken. Boswandelingen in Drenthe of  stadswandelingen in Groningen en Leeuwarden waarbij ineens blijkt dat we ware stadsgidsen in ons midden hebben. Nieuwe manieren van overleggen die we een jaar geleden wellicht nog vreemd hadden gevonden.

Goed om te ervaren dat er door alle medewerkers op een positieve manier om werd gegaan met alle uitdagingen en veranderingen van het afgelopen jaar. Projecten bij klanten konden doorlopen en succesvol worden afgerond. Een jaar waarin we zeker weer een paar lessen hebben geleerd die we meenemen naar de toekomst. Ik wil daarvoor niet in de laatste plaats al onze opdrachtgevers bedanken die ook in dit soms zware coronajaar achter ons zijn blijven staan, flexibel en actiegericht waren en ons weer van mooie opdrachten hebben voorzien.

Maar we kijken zeker uit naar de lente waarbij we hopen dat we dan weer kunnen bouwen en genieten,  zoals dat hoort bij die tijd van het jaar.

Voor nu, wens ik iedereen veel gezelligheid in de komende kerstdagen en we hopen op een coronavrij en gezond 2021!

Nils Labordus