StarTel: ruimte voor innovatie

Geplaatst op: 30-10-2019 door Harald van Leeuwen
Harald van Leeuwen  Harald van Leeuwen

Op onze nieuwe locatie verwelkomen we ICT-opleider StarTel als medebewoner. Zij zien in Drachten grote kansen voor hun innovatieve aanbod aan trainingen en opleidingen. Lees het interview met eigenaar Marco Wagenveld. Over ‘online labs’ en de groeiende behoefte aan zelfstudie voor IT-ers.

Marco Wagenveld, eigenaar StartTel

Marco Wagenveld, eigenaar StarTel

“Het is wel een stap inderdaad”, beaamt Marco Wagenveld. Het opleidingsbedrijf is al dik twintig jaar gevestigd in de voormalige sterrenwacht in Roden. Alleen al om die locatie werd StarTel een begrip onder de vele IT-ers die hier een opleiding genoten. “Een rustgevende plek inderdaad, maar het oudere gebouw had ook steeds meer nadelen. We willen innoveren en nog meer zichtbaar worden, dat kon niet meer in Roden. Het nieuwe gebouw in Drachten op een zichtlocatie aan de A7 is daarom voor ons ideaal.”

Labs

Vanaf januari 2020 bewoont StarTel er twee verdiepingen in het EIC gebouw. “We hebben dan vijf trainingslokalen, waarvan er een ook geschikt is voor grote groepen. Alle ruimtes worden ingericht om er met de nieuwste technieken en snelle online-verbindingen opleidingen te verzorgen. We innoveren en zorgen dat de trainingen niet alleen optimaal voorbereiden op de bijbehorende examens, maar ook op de praktijk waarin de kennis wordt toegepast. Hiervoor maken we maximaal gebruik van labomgevingen. In zo’n Lab simuleer je de gewenste werkomgeving van een opdrachtgever. Dat is de trend, je biedt een deel theorie aan maar wil het dan vooral trainen in de praktijk.”

Blended

Snel kunnen aansluiten op de directe behoefte van de opdrachtgever is het credo. “We bieden nu bijvoorbeeld trainingen Blockchain, BI (business intelligence), AI en Machine learning aan. We constateren de vraag en willen daar dan snel op kunnen inspelen met behulp van de meest bekwame trainers. Ook steeds populairder is het blended aanbod, trainingen die we deels zelfstandig en deels klassikaal of op afstand begeleid verzorgen. Om de groeiende behoefte aan volledige zelfstudie te bedienen hebben we zelfs een nieuw zusterbedrijf opgezet, Study-IT. Daar is geen traditionele klassikale begeleiding meer bij.”

Partnership

Kortom, er zijn nieuwe ideeën en uitdagingen genoeg voor StarTel. De nieuwe locatie en het partnership met EIC sluiten daar naadloos op aan. “We vullen elkaar aan als organisaties, we willen allebei vooruit in de snel vernieuwende wereld van de ICT. Het lijkt me prachtig om straks bijvoorbeeld bij te dragen aan meetings als EIC Inspiration om zo samen de nieuwste inzichten te delen met onze relaties. Wij hebben er zin in!”   

> Lees meer over StarTel