Sharepoint Connections 2012

Geplaatst op: 23-11-2012 door Harald van Leeuwen
Harald van Leeuwen  Harald van Leeuwen

Op 20 en 21 november vond in Amsterdam Sharepoint Connections 2012 plaats. In een uitverkochte Meervaart kon het publiek bestaande uit gebruikers, consultants en ontwikkelaars kennisnemen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van Microsoft Sharepoint. Het zal niet verbazen dat het recent gelanceerde Sharepoint 2013 prominent op de agenda stond. Ook EIC was vertegenwoordigd.

Positionering Microsoft

Sharepoint 2013 heeft veel technische vernieuwingen ondergaan. De zoekfunctionaliteit is volledig opnieuw gebouwd en sterk verbeterd, de synchronisatie van gebruikersprofielen werkt veel soepeler, de ‘look and feel’ is volledig aangepast aan de Windows 8-ervaring etcetera. De belangrijkste verandering is echter niet van technische aard maar betreft de positionering van Microsoft. Microsoft zet vol in op de overgang van leverancier van technische oplossingen naar de rol van service provider. Het zal niet verbazen dat de “Cloud” hierin een belangrijke rol speelt. Sterker nog, Microsoft adviseert haar klanten bij voorkeur gebruik te maken van de online-oplossing.
 

Upgraden of niet?

De komende tijd zullen veel organisaties geconfronteerd worden met de vraag of men de bestaande Sharepoint-installatie zal upgraden naar de nieuwste versie en zo ja, op welke manier. Een eenduidig advies werd door de sprekers niet gegeven. Verschillende scenario’s zijn voorhanden, zoals een volledige upgrade naar 2013 of een meer hybride aanpak waarbij de bestaande omgeving blijft bestaan en wordt aangevuld met functionaliteiten uit de nieuwe versie. Het is en blijft maatwerk. Wel is duidelijk dat een rechtstreekse upgrade van Sharepoint 2007 naar 2013 niet mogelijk is.
 

Kennismaken?

Wilt u ook kennismaken met Sharepoint 2013 en de nieuwe mogelijkheden? Of overweegt u om uw huidige omgeving te upgraden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op zodat we samen met u de mogelijkheden kunnen onderzoeken.
 

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.