Quest

Geplaatst op: 11-11-2012

Eind oktober hebben we het partnercongres van Quest in Barcelona bezocht. Na de overname van Quest Software door Dell was er veel onduidelijkheid over de toekomst van de Quest-producten binnen het softwareportfolio van Dell. Door het congres te bezoeken, verwachtten wij meer inzicht te krijgen in de ontwikkelingen. Onze bijzondere belangstelling ging daarbij uit naar de toekomst van vWorkspace, het VDI product van Quest.
 

Waarom heeft Dell eigenlijk gekozen voor overname van Quest? Zo’n 85% van de Omzet van Dell bestaat uit hardware-gerelateerde producten waarvan zo’n 60% PC-gerelateerd is.  Dell heeft de ambitie uitgesproken minder afhankelijk te willen zijn van de pure hardware-verkoop. Dit is dan ook de voornaamste reden om het softwarebedrijf Quest te kopen. Quest heeft een aantal producten die marktleider zijn binnen hun segment. Hierbij kun je denken aan Toad voor Oracle monitoring, Foglight voor Windows-monitoring en Quest One Identity als product voor identity management.
Tijdens het congres heeft Dell een beeld geschetst van de toekomst van de Quest-producten. Onze conclusie is dat er voor een groot aantal producten zeker sprake is van synergie door de overname. We zien de toekomstige ontwikkelingen dan ook met belangstelling tegemoet en zullen u uiteraard informeren zodra zich nieuwe kansen zullen voordoen.
Het was tijdens het congres duidelijk te merken dat de overname recent heeft plaatsgevonden, De organisatie was soms wat rommelig en ook het aanbod was beperkt. Ik ga ervan uit dat het congres volgende jaren professioneler wordt opgezet met meer deelnemers, grotere betrokkenheid vanuit Quest/Dell Nederland en een uitgebreider aanbod aan sessies. Dat is de heren en dames van Dell zeker toevertrouwd!
 

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.