Prettige vakantie!

Geplaatst op: 1-07-2013 door Nils Labordus
Nils Labordus  Nils Labordus

De eerste helft van 2013 zit er alweer op. Af en toe geeft het weer ons de indruk dat de zomer nu toch echt is aangebroken. Nog even en velen van ons gaan genieten van de zomervakantie, hetzij in eigen land hetzij op een verre vakantiebestemming.  EIC-directeur Nils Labordus staat even stil bij dit moment.

Vakantie is door de opkomst van ICT wezenlijk veranderd. Wie boven de dertig is herinnert zich nog wel de manier waarop het thuisfront op de hoogte werd gehouden.  Eerst moest men voldoende muntgeld in de lokale valuta zien te bemachtigen waarna men via de munttelefoon naar Nederland kon bellen. In verband met de kosten werden de gesprekken natuurlijk tot een minimum beperkt.  Als er thuis iets aan de hand was hing de campinguitbater een briefje op het prikbord met het verzoek contact op te nemen.  Voor informatie over de streek ging men te rade bij de lokale VVV.

Tegenwoordig nemen de meeste vakantiegangers hun Smartphone mee op vakantie. Ook de tablet en laptop zitten vaak in de koffer.  Hoewel mobiel internet  in het buitenland helaas nog steeds erg kostbaar is,  kan de vakantieganger dankzij de vele hotspots toch de contacten met het thuisfront onderhouden. De familie hoeft niet meer gebeld te worden, ze blijven via FaceBook en andere sociale media op de hoogte. Ook het opzoeken van informatie over het gebied of het boeken van een kaartje voor een lokale bezienswaardigheid gebeurt online. Misschien gaan er nog wel puzzelboekjes mee, maar WordFeud bijhouden is natuurlijk ook een aardig tijdverdrijf.

Naar het schijnt is de bijna de helft van de vakantievierders af en toe met zijn werk bezig. Men controleert de mail en is telefonisch bereikbaar. Een deel geeft zelfs aan nog steeds te werken, alleen staat het werk wel op een laag pitje. Deze trends geven perfect het bestaansrecht van EIC aan: werknemers willen vanaf elke plek hun werk kunnen doen, of dat nu op kantoor is of vanaf de camping in de Ardèche. En of het nu op een Smartphone is, een tablet of een Laptop: het blijft een werkplek met alle complexiteit van dien. Aan organisaties de schone taak om dit allemaal netjes te regelen en daar zijn wij ze natuurlijk graag mee van dienst.

Vanaf deze plek wens ik u mede namens alle medewerkers van EIC een goede zomerperiode toe. En of u nu uw werk meeneemt op vakantie of echt alles even uit uw handen laat vallen: we hopen dat u een ontspannen tijd heeft!

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.