Nieuwe medewerker stelt zich voor

Geplaatst op: 16-11-2012
'Alles draait om kwaliteit'

Sinds 1 oktober volgt Marcel samen met Mark Gort de interne opleiding tot application packager bij EIC. Voor hem betekende het een vrij drastische verandering van werkomgeving. Marcel komt namelijk van de Koninklijke Luchtmacht waar hij acht jaar lang werkte als vliegveiligheidsmedewerker.
 

Logische vraag dus: vanwaar deze stap?

“Mijn logische antwoord is dat ik na acht jaar toe was aan iets anders. Ik was gestationeerd op de vliegbasis Gilze-Rijen en reisde wekelijks op en neer vanuit Groningen, mijn woonplaats. Als vliegveiligheidsmedewerker hield ik me bezig met de veiligheid van de helikopters, de Apaches bijvoorbeeld. Ik heb heel veel meegemaakt bij de Luchtmacht, heel veel geleerd en heb mezelf op momenten goed leren kennen, bijvoorbeeld tijdens twee uitzendingen naar Afghanistan.”

Wat heb je er bijvoorbeeld van geleerd?

“Dat de kwaliteit van het werkproces ongelooflijk belangrijk is. In mijn werk op het gebied van vliegveiligheid moest alles kloppen. Om ongelukken te voorkomen moet alles volgens het manual, volgens vaste procedures. Je moet er als vlieger op kunnen vertrouwen dat iedereen zijn werk goed heeft gedaan, het is van levensbelang dat ieder schroefje onder de juiste voorwaarden vast zit. Dat heeft alles met kwaliteit te maken.”

Lijkt me iets wat je mee kunt nemen naar je nieuwe baan?

“Zeker weten, wat dat betreft is er veel overeenkomst met informatieprocessen en in dit geval packaging van applicaties voor de virtuele werkplek. Ik heb na mijn MBO opleiding Technische Informatica in mijn luchtmachttijd al een deel van de HBO opleiding Bedrijfskundige Informatica gedaan, dus ik was ook al bezig met die ontwikkeling richting de IT.”

Tot slot: hoe ga je je zucht naar avontuur nu botvieren?

“Veel sporten! Ik doe aan fitness, mountainbiken, squash. Sport is echt een passie voor me waar ik veel energie in kwijt kan. Daarbij ben ik altijd op zoek naar nieuwe dingen. Ik ben nu bijvoorbeeld thuis ook weer bezig met webdesign. En niet te vergeten: ik heb een hele lieve vriendin waar ik nu meer tijd voor heb!”
 

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.