Nieuwe EIC-medewerker Wouter Peters

Geplaatst op: 9-07-2013
'Ik kan door de bril van verschillende stakeholders kijken.'

Vanaf mei hebben we er weer een collega bij. Zijn naam is Wouter Peters, hij is 59 jaar oud en woont met zijn vrouw in de stad Groningen. Wouter is gelijk na zijn indiensttreding aan de slag gegaan als applicatie intaker bij de gemeente Groningen. We laten u uiteraard graag kennismaken met deze nieuwe collega.

Bevalt het goed bij EIC?

Ja, prima. Het is vooral leuk dat ik er veel oude bekenden tegenkom zoals Nils Labordus en Frank Spierings. Ook bij mijn huidige opdrachtgever kom ik mensen tegen waar ik in het verleden al eens mee heb samengewerkt. Het is echt een beetje thuiskomen. En ik kan op de fiets naar mijn werk, dat is natuurlijk ook wel fijn.

Dichtbij je werk wonen is natuurlijk prettig.

Maar in de consultancy is dat toch niet altijd het geval? Nee, dat klopt. Het komt nu wel toevallig zo uit en dat is mooi meegenomen. Mijn vrouw en ik hebben in het verleden meerdere jaren gewerkt in Mozambique en Zambia dus ik heb geen bezwaar tegen reizen.

Dat is behoorlijk internationaal. Was je daar ook actief als ICT-er?

Ja, hoewel dat niet altijd mijn opzet was. In Mozambique deed ik in eerste instantie de boekhouding van een stichting voor ideële import, vergelijkbaar met wat we tegenwoordig Fair Trade noemen. Toen ik erachter kwam dat ik heel vaak hetzelfde deed ben ik de boekhouding gaan automatiseren. In Zambia ben ik wel vanaf het begin actief geweest als ICT-er. Ik had een contract met de “University of Zambia” en heb onder meer geholpen bij het opzetten van een helpdesk.

Wat is toegevoegde waarde voor EIC?

Sowieso ben ik analytisch ingesteld en heb een goed observerend vermogen. Daarbij heb ik binnen de ICT diverse rollen vervuld, zoals applicatieontwikkelaar, support-medewerker en functioneel applicatietester. Omdat ik al deze rollen goed ken, kan ik als inaker door de bril van verschillende stakeholders kijken en dat komt de kwaliteit van mijn werk zeker ten goede. Maar ook hobbymatig mag ik graag observeren. Ik ben enthousiast vogelaar en vind het leuk om het gedrag van vogels waar te nemen en te verklaren. Het gaat mij er niet om zoveel mogelijk soorten te zien.  In die zin ben ik wellicht meer ornitholoog dan vogelspotter.

Nog andere hobby’s?

Jazeker, ik mag ook graag fotograferen.  Dat is me eigenlijk met de paplepel ingegoten. Mijn grootvader was fotograaf en daar heb ik het vak van geleerd. Ik kreeg van hem mijn eerste camera: een Kodak Brownie. Als snel mocht ik zelf de foto’s ontwikkelen. Hij gaf me dan vaak aanwijzingen waarmee ik de volgende keer bijvoorbeeld mijn compositie kon verbeteren. Er is wel heel wat veranderd sinds die dagen maar die kennis komt me nog steeds van pas.

Al met al dus een goed gevulde agenda?

Jazeker, mooi werk en mooie hobby’s. Wat wil een mens nog meer?
 

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.