Nieuwe EIC medewerker Marc Willemsen

Geplaatst op: 31-05-2012 door Marc Willemsen
Marc Willemsen Marc Willemsen
'Balans tussen mens & techniek en werk & privé'

Ook als Marc Willemsen (31 jaar) thuis is kan hij het niet laten om achter zijn laptop nog wat te experimenteren met nieuwe virtualisatie-technieken. Maar dan wel gewoon op de bank in de woonkamer, want ook zijn dochtertje van drie krijgt alle aandacht. Zo is Marc zelf het beste voorbeeld van de EIC-visie op de ‘moderne werkplek’: die is overal mogelijk!

Ben je een family man?

“Sinds mijn vrouw en ik een dochter hebben, kun je dat wel stellen ja. Ik probeer zoveel mogelijk te genieten van het gezinsleven. Maar tegelijkertijd is mijn werk  mijn hobby, daar ben ik ook thuis mee bezig. Moet ook wel om alle nieuwe ontwikkelingen bij te kunnen houden. Ik zoek naar de goede balans en daar kan de techniek gelukkig steeds meer bij helpen!”
 

Waarom koos je voor EIC?

“Ik ken Nils Labordus al wat langer en heb steeds goed contact met hem gehouden. We kwamen weer in gesprek en we vonden elkaar in wat ik zou kunnen toevoegen aan de EIC-werkwijze; het mogelijk maken van de eigen werkplek. De persoonlijke benadering, de open sfeer en de collega’s, waarvan ik er veel al kende, maakte de keuze nog makkelijker.”

Wat wordt jouw bijdrage aan die EIC-werkwijze?

“Mijn specialisme is virtualisatie van desktops en servers. VMware is bijvoorbeeld een bekende aanbieder, ik beschik over alle benodigde certificeringen om hiermee te werken. De laatste twee jaar was ik bij de provincie Groningen gedetacheerd. Ook voor EIC zal ik voor dit soort grote organisaties met complexe IT-architecturen en nieuwe werkplektoepassingen beschikbaar zijn.”

Hoe pak je dat aan?

“Ik ben een vrij sociaal type en hou ervan om samen met anderen te zoeken naar de goede oplossing. Ik balanceer een beetje tussen mens en techniek, tussen management en bruikbare toepassingen. Daarbij ben ik op beide gebieden nogal perfectionistisch. Ik wil dat het technisch mooi en strak in elkaar zit, maar ook goed is afgestemd op de medewerker. Als de eindgebruiker niet tevreden is, vind ik het ook niet leuk.”

Lijkt me een uitdaging; heb je er nog meer?

“Zeker, ik zoek steeds weer nieuwe! Op de hoogte blijven van de nieuwste innovaties en kijken wat je daarmee kunt in de eigen werksfeer, dat boeit me. Daar ben ik dus ook thuis op de bank mee bezig. Er gebeurt een hoop, denk aan alle mogelijkheden van de Cloud of het werken vanaf een iPad of Android tablet. Maar ik vind ook uitdagingen in mountainbiken en snowboarden: lekker zo’n berg af suizen!”
 

Waar zie je bij EIC het meest naar uit?

“Naar leuke uitdagende projecten en het samenwerken met mijn nieuwe collega’s. Ik hoop dat we met elkaar ook gewoon een hoop lol zullen hebben!”

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.