Nieuwe EIC medewerker Harald van Leeuwen

Geplaatst op: 31-05-2012 door Harald van Leeuwen
Harald van Leeuwen  Harald van Leeuwen
'Ik heb een breed blikveld'

Hij is 38 jaar, getrouwd, heeft een dochter van negen en woont in het Groningse Kiel Windeweer: Harald van Leeuwen. Vanaf 1 juni versterkt hij het EIC team als technisch specialist. Microsoft Sharepoint wordt zijn speciale thema, maar hij heeft heel wat meer interesses en passies. Welke, dat lees je in dit interview.

Kiel-Windeweer, waar ligt dat ook al weer?

“Onder Hoogezand, naast Veendam. Het is een oud Veenkoloniaal lintdorpje, prachtig gelegen. Ik woon er al acht jaar met veel genoegen. We hebben er nogal wat dieren rondlopen, zoals geiten en een pony. Maar het is niet alleen mooi wonen, ik zet me actief in voor de buurt, bijvoorbeeld als secretaris en bestuurslid van de VPBK. Een bewonersorganisatie die zich sterk maakt voor een leefbaar dorp. Ook ben ik lid van een brassband in Muntendam, ik speel cornet. Erg leuk om samen muziek te maken.”

Dat klinkt heel actief en betrokken, is dat ook wat je typeert?

“Ja, dat klopt wel, ik heb een breed blikveld en ik pak graag dingen samen aan. Maar ik zit ook graag alleen in de boeken. Al tien jaar doe ik bijvoorbeeld de studie Psychologie erbij, een soort van hobbystudie. Af en toe doe ik weer een module. Wat mensen beweegt, interesseert me.”

En dat neem je mee in je nieuwe werk bij EIC?

“Nou ja, ik ben natuurlijk een IT-er. De afgelopen jaren heb ik veel kennis en ervaring opgedaan met allerlei Microsoft toepassingen. Ik heb jaren gewerkt bij Vanboeijen als informatieapplicatie-adviseur en werkte tot voor kort bij Centric. Bij EIC wordt Sharepoint mijn gebied, ik wil dat op de kaart gaan zetten als onderdeel van het eigen werkplek-concept van EIC. Natuurlijk is de mens in de organisatie hiervoor steeds de basis. Hoe kun je het werkproces zo goed mogelijk ondersteunen? Je moet dan goed kunnen luisteren naar de klant en inspelen op zijn behoeftes. Wat mensenkennis komt dan wel van pas!”
 

Wat zijn verder je verwachtingen?

“Mijn vorige werkgever was heel groot, bij EIC trekt de compacte, platte organisatiestructuur me aan. Er samen voor gaan, korte lijnen, open staan voor elkaar als gelijkgestemde goede professionals. Dat trekt me. Een paar collega’s ken ik al veel langer, dus dat maakt het ook makkelijker. En niet te vergeten: het mag wel met een beetje humor. Zo blijf je met plezier naar je werk en naar je klanten gaan!”

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.