Nieuwe collega Steven Michel

Geplaatst op: 31-10-2014
'De gebruiker bepaalt; dat is toch logisch?'

Steven Michel, 30 jaar en toch alweer flinke tijd actief in de wereld van de technologie, kan zich er nog altijd over verbazen: Waarom is gebruiksvriendelijk ontwerpen nog steeds geen gemeengoed? Zelf weet hij niet beter: luisteren naar de gebruiker is zijn tweede natuur.
 

“Het heeft vast ook te maken met mijn opleiding”, vertelt Steven die vanaf begin dit jaar bij EIC aan de slag is als technisch specialist. “Ik studeerde Human Technology aan de Hanzehogeschool. Daar is het bedenken van technologie die aansluit bij behoeften van mensen in plaats van andersom zo ongeveer het uitgangspunt.”
 

Vanzelf

Steven noemt zichzelf een generalist met een grote technische affiniteit. In zijn opleiding leerde hij techniek van meerdere kanten bekijken. Hij volgde zowel vakken op het gebied van werktuigbouwkunde als e-learning en ICT. Steven: “Het bezig zijn met techniek en met technische oplossingen gaat bij mij vanzelf. Al als kind was ik daar mee bezig en vroeg ik me bijvoorbeeld af waarom dat computerprogramma niet meteen deed wat jij wilde. Wat dat betreft zijn de apps van tegenwoordig al een heel stuk beter. Daar is denken vanuit de gebruiker echt het uitgangspunt!”

Kennis delen

Bij EIC kan Steven die in zijn vrije tijd graag gamet maar ook de basgitaar bespeelt, zoals hij zelf zegt ‘zijn ei kwijt’. “EIC is een heel open organisatie met een goede sfeer. Er is heel veel kennis aanwezig die ook heel goed gedeeld wordt, ik kan zo heel anders kennis tot me nemen dan ik gewend was, het gaat heel makkelijk en heel open. Ook met opdrachtgevers wordt heel open en persoonlijk gecommuniceerd. Dat past bij mij.”

De juiste toepassing

Niet voor niks neemt Steven dan ook graag de rol van planning-consultant op zich. Hij stemt de gewenste toepassingen af met de opdrachtgever en rapporteert over de status van een project. “Juist die afstemming is wat ik leuk vind. Ieder project kent weer zijn eigen uitdagingen op technisch en organisatorisch gebied. De juiste toepassing van de infrastructurele hardware, de virtualisatie van de werkplek en hoe deze op elke gebruiker is afgestemd; je moet steeds weer een nieuwe oplossing bedenken.”

Tweede natuur

Gevraagd naar zijn goede eigenschappen noemt Steven ‘goed kunnen luisteren’ als eerste. “Tsja, het is iets wat gewoon bij mij hoort, noem het een tweede natuur. Ik ga graag in gesprek en wil je een goed gesprek kunnen voeren dan moet je ook goed kunnen luisteren. Het komt me in mijn functie als technisch specialist nu bij EIC goed van pas. Steeds weer afstemmen over die ene vraag: hoe werkt dit voor jou en hoe zou het beter kunnen. Want de gebruiker bepaalt; dat is toch logisch?

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.