Nieuwe collega Manuel Ghoerahoe

Geplaatst op: 30-10-2014
'Ik kan moeilijk stilzitten'

Je bent 28 jaar en hebt dan al op verschillende continenten gewerkt, geleefd en je bijdrage aan het (technische) bedrijfsproces geleverd. Er zijn weinig mensen die dat kunnen zeggen. Manuel Ghoerahoe, technisch specialist bij EIC, echter wel. Een wereldburger die zich overigens prima op z’n plek voelt in Groningen.

Aan het gemak waarmee Manuel op je afstapt en een praatje begint, merk je meteen zijn bereisdheid. Hij is het gewend om nieuwe mensen te ontmoeten en maakt snel contact. Je kunt hem dan ook makkelijk in een nieuwe bedrijfsomgeving op een klus zetten; hij redt zich wel. “Dat klopt wel ja,” beaamt Manuel. “Ik kan me snel aanpassen aan een nieuwe omgeving en herken snel de bedrijfscultuur en de omgangsvormen. Ook vind ik makkelijk de mensen die ik nodig heb om een project te laten slagen.”

Kaapstad

Hij is het dus gewend om zijn weg te vinden op vreemd terrein, om in het diepe te worden gegooid. Het maakt hem heel geschikt voor zijn functie bij EIC, waar hij bij steeds andere opdrachtgevers aan de slag is en steeds weer nieuwe uitdagingen vindt, op het moment vooral op het gebied van packaging. Manuel: “Voor mijn stage en afstudeerproject werkte ik een jaar en drie maanden in Kaapstad, Zuid Afrika. Weliswaar deed ik daar andere dingen dan bij EIC, namelijk een haalbaarheidsonderzoek naar het opzetten van een fabriek, maar de aanpak was hetzelfde: De juiste mensen spreken, het probleem analyseren en uitvinden hoe je het kan aanpakken. Zodat het tot een goed resultaat leidt met kwaliteit als uitgangspunt."
 

Nieuwsgierig

Zijn achtergrond is een technisch bedrijfskundige; hij studeerde Technische Bedrijfskunde aan de Hanzehogeschool en volgde de internationale afstudeerrichting. Manuel: “Techniek en ICT interesseerden me altijd al, ik wil weten hoe dingen werken, ben heel nieuwsgierig van aard. Tijdens mijn studie lag de nadruk meer op het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Ik studeerde acht maanden in Parijs aan de universiteit. Daar heb ik zo'n beetje alles zelf voor uitgezocht en geregeld. Ik was gewoon nieuwsgierig hoe het zou zijn om in zo'n stad te leven. Het beviel prima!"

Overal plaatsbaar

Sinds een half jaar vindt Manuel zijn opdrachtgevers in het Noorden van Nederland, via EIC. Maar hij is overal plaatsbaar: Manuel: "Het maakt mij niet uit of ik in Groningen zit of dat ik in het Westen van het land op een klus wordt gezet, ik ben heel flexibel, niet gebonden aan huis of gezin."

Thuishaven

Via zijn gelegde contacten kon Manuel wel aan de slag in het buitenland, maar daar koos hij bewust niet voor. Groningen is nu voorlopig zijn thuishaven en hij heeft het daar  prima naar zijn zin. "EIC biedt me de meeste kans om me verder te ontwikkelen. Hier is specialistische kennis op allerlei gebieden aanwezig, waar je makkelijk toegang toe hebt. Bovendien zit je steeds op andere plekken en krijg je weer een nieuwe uitdaging en een nieuwe puzzel om op te lossen. Dat ligt me wel. Ik kan nu eenmaal moeilijk stilzitten!"

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.