Nieuwe collega Jelle de Jong

Geplaatst op: 12-11-2014 door Jelle de Jong
Jelle de Jong Jelle de Jong
'Ik wil breed inzetbaar zijn'

Op zijn veertiende was hij al bezig met het packagen van Windows applicaties, al wist hij toen nog niet dat hij er later ook zijn werk van zou maken. Jelle de Jong, 24 jaar en sinds zomer 2014 in dienst bij EIC. “Ik ben een generalist, maar daarbij staat wel steeds de computer centraal!”
 

Variatie

Maar het werken bij EIC omvat zoveel meer dan alleen de techniek. “Voor mij is die technische handigheid niets speciaals, dat zat er altijd al in. Ik wil breed inzetbaar zijn. Ik vind het leuk om bijvoorbeeld in mijn vrije tijd een website te ontwerpen en te bouwen. Maar het leukst is het om met jouw kennis anderen te helpen. Het geeft voldoening als je een probleem voor iemand kunt oplossen. Dat is wat werken bij EIC leuk maakt!”

Direct contact

Hij merkte ook dat juist dat aspect, het omgaan met mensen en het aftasten en afstemmen van hun behoeftes en wensen, hem wel ligt. “Ik merkte dat ik het contact met de klant leuk vind. Dat wilde ik verder ontwikkelen, maar dan niet via e-mail of telefonisch maar in direct contact en op locatie. Precies wat EIC me kan bieden. Ik hoefde daarom niet lang na te denken toen ik deze baan aangeboden kreeg.”
 

Windows

Wat hem daarbij motiveerde was het vooruitzicht om zich verder te kunnen ontwikkelen als technisch specialist. Jelle: “Ik wist natuurlijk al het een en ander van ICT en Microsoft-toepassingen, maar bij EIC kan ik die kennis nog veel verder uitbouwen. Bijvoorbeeld waar het gaat om packaging en het hele proces eromheen, van intake tot bouw. Ik was als kind al veel in Windows omgevingen bezig en vond het toen al leuk om mensen te helpen bij de installatie van programma’s, nu doe ik dat op grotere schaal. Ik weet nu heel veel meer, maar ik leer nog iedere dag bij!”
 

Super

Jelle houdt dus van diversiteit. In zijn werk maar ook daarbuiten. “Ik wil een brede scope hebben en houden. Muziek maken en gitaar spelen in een band horen daar bijvoorbeeld ook bij. Dat heb ik vroeger veel gedaan, toen ik in Dokkum woonde. Ik zou het wel weer eens willen oppakken hier in de omgeving. Lijkt me super! Dus als je nog iemand weet…”
 

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.