Nieuwe collega Jancko Posthumus

Geplaatst op: 7-05-2014
'Infrastructuurspecialist met goede contacten'

Op het moment dat Jancko Posthumus het na een jarenlang dienstverband bij HP tijd achtte voor wat nieuws, klopte EIC aan de deur. Toeval? Nee, een kwestie van goed je werk doen en daarnaast goed je eigen netwerk onderhouden. “Ik ben niet voor niets een netwerk specialist!”
 

Jancko kent EIC-directeur Nils Labordus al een aantal jaren. Via een oud-collega waren ze in contact gekomen, al leidde dat toen niet meteen tot een samenwerking. Ze zorgden er wel voor om het contact te onderhouden. Jancko: “Ik sprak Nils gemiddeld een keer per jaar. Even een kopje koffie doen, of even bellen. Tijdens ons laatste contact besloten we een afspraak te maken. Ik had een goed gesprek met hem en twee andere EIC-medewerkers. Het klikte meteen.”

Focus

Bij EIC waren ze op zoek naar nieuwe specialisten, liefst met de nodige praktijkervaring. Nou, die had Jancko wel! “Bij HP ben ik in zo’n 10 jaar opgeklommen naar de functie van technisch consultant en infrastructuurspecialist. Heb daar alle ontwikkelingen in ICT en software meegemaakt en me de laatste tijd gefocust op SCCM (System Center Configuration Manager), dat is software om grotere groepen computers die op XP of Windows 7 draaien te managen.” Wat hem trekt in zijn werk is het beheertechnische aspect in combinatie met de afstemming op de gebruiker. “Je wil dat gebruikers zo makkelijk mogelijk met het systeem kunnen werken en zo weinig mogelijk problemen tegenkomen. Gebruikerstevredenheid is waar het om draait. Je hebt eer van je werk als alles goed draait en je geen klachten krijgt van mensen. ”

Onder de mensen

Onderdeel van alle ontwikkelingen in de IT is dat juist die ondersteuning steeds meer op afstand gebeurt. Vroeger trok ik nog door binnen- en buitenland en sprak regelmatig eindgebruikers, dat werd echter steeds minder. Hij was daarom blij met het aanbod van EIC. Jancko: "Bij EIC is het persoonlijke contact en de expertise van mensen juist een van de belangrijkste peilers in de dienstverlening. Ik weet dat ik met mijn praktijkervaring en specialistische kennis van SCCM ook echt wat kan toevoegen.”

Spannend

Het contact met klanten en collega’s vind Jancko heel inspirerend. “Ik voel me al heel erg thuis. Bij EIC is de filosofie dat je elkaar veel ziet, ook al zit iedereen bij een andere klant. We stemmen niet alleen af over werk, maar doen ook andere dingen samen. Zo zijn we net met z’n allen wezen karten, erg gezellig en je leert elkaar snel kennen!” Een goede raad aan alle collega IT-ers tot slot: “Onderhoud altijd je netwerkcontacten, dan komt er altijd weer een nieuwe uitdaging. De mijne is nu werken bij EIC. Ik ben net begonnen en ga meteen met een hele leuke klus aan de slag. Spannend, maar ik heb er alle vertrouwen in. Ik verwacht me bij EIC nog verder te kunnen ontwikkelen en sta overal voor open. Een leuk project ergens in het buitenland? Ik pak het aan!”
 

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.