Nieuwe collega Bart Graafmans

Geplaatst op: 15-04-2014 door Bart Graafmans
Bart Graafmans  Bart Graafmans
'Doen waar je goed in bent'

Zijn eerste PC was een Commodore 64, dus dan weet je dat je met een computer adept te maken hebt. Toch duurde het nog een hele tijd voor hij van de IT ook echt zijn werk maakte. Bart Graafmans, sinds eind 2013 werkzaam bij EIC, vertelt hoe hij ‘specialist in de werkplek’ werd.
 

De interesse in techniek was er van kinds af aan. Op z’n dertiende begon dat met simpele programmaatjes maken op de Commodore, maar vooral ook veel spelletjes doen. Bart: “Die affiniteit met techniek had ik inderdaad, maar toch dacht ik er niet direct aan om iets technisch te gaan studeren. Ik wist eigenlijk gewoon helemaal niet wat ik wilde worden!”
 

Mijn ding

Het resulteerde in veel omzwervingen langs studies en steden. Economie, Geschiedenis, Rechten; hij probeerde het allemaal maar vond niet zijn draai. “Ik werkte zelfs een tijdje in de horeca als kok, maar dat was niet echt gezond voor me. Via een uitzendburau kwam ik toen terecht bij een bedrijf dat direct mailings verzorgde. Daar merkte ik dat ik toch wel erg handig was met computers. Ik pakte al snel de rol op van systeembeheerder.” Hij ontwikkelde die handigheid verder in diverse trainingen en opleidingen in Microsoft certificeringen en MCSE. “Alles wat te maken had met het bedrijfsproces en technisch systeembeheer. De vertaling van de techniek naar hoe medewerkers die kunnen inzetten, hoe je met IT het bedrijfsproces kan verbeteren, dat werd mijn ding. Ik had eindelijk ontdekt waar ik goed in ben.”

Compact

Jarenlang werkt hij bij Brunel in de detachering. Hij werkte op projecten in Leeuwarden, Groningen, maar ook in de Randstad, in Amsterdam bijvoorbeeld. “Toen ik een klus deed voor Heineken liep de detachering deels via het eerdere bedrijf van Nils Labordus. Daar ontstond het eerste contact. Het ging om een migratieproject met veel application packaging. Langzamerhand was dat mijn specialisatie geworden. En dat interesseerde Nils wel.” Het resulteerde voor Bart in een dienstverband bij EIC. “Dit bedrijf beviel mij omdat het vrij compact en heel plat georganiseerd is. Nils kent zijn mensen en de mensen kennen elkaar. Allemaal specialisten in de werkplek die elkaar weten te vinden als dat nodig is, met Nils als verbindende schakel en commerciële man.” Die combinatie van de technisch specialistische kennis en de persoonlijke, mensgerichte aanpak is volgens Bart de kracht van EIC. “Je ziet die combi steeds minder in dezelfde persoon, er zijn steeds meer accountmanagers of consultants met grote afstand tot de techniek en de werkvloer.”
 

Persoonlijke aanpak

Het specialisme van EIC, het concept van denken vanuit de werkplek, richt zich op de grotere organisaties, vaak 500-plus. Die zijn er niet zo heel veel in het Noorden. “Niet voor niets”, vertelt Bart, “is de ambitie van EIC daarom om ook meer in de Randstad aan de slag te gaan. Onze aanpak zal daar zeker onderscheidend zijn, denk ik. Betrouwbare specialisten met een nuchtere kijk en geen poeha. Daar is behoefte aan.”

Bart ziet zichzelf wel in dit plaatje passen. “Mijn ambitie is om als consultant nieuwe werkplekconcepten te bedenken en implementeren volgens de laatste technieken. Er verandert veel en er gaat nog veel veranderen. Denk aan de mogelijkheden van de Cloud, of het concept van ‘bring your own device’. Wij weten waar het naar toe gaat en hoe je het moet toepassen voor de beste individuele gebruikerservaring. De persoonlijke aanpak, doen waar je goed in bent; ik ga ervoor!”

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.