Nieuwe collega Arjen de Vries

Geplaatst op: 30-09-2014
'‘Dit voelt niet als werk’'

Hij is bijna de jongste werknemer bij EIC, maar zeker niet de minst ervaren: Arjen de Vries, 23 jaar en sinds april in dienst als technisch specialist. Dat komt door zijn grote affiniteit met techniek; van jongs af aan is hij bezig met computers en is hij op zoek naar de achterliggende gedachte achter programma’s en games. Arjen: “Ik wil graag weten hoe dingen werken.”
 

Bij EIC herkenden ze die drang en boden ze hem een contract aan als technisch specialist. Het bevalt Arjen prima. “Ik heb hier in een half jaar tijd meer geleerd dan in mijn hele studie en vorige banen bij elkaar!” Hij begon op zijn zestiende aan de studie Bedrijfskundige Informatica aan de NHL in Leeuwarden maar kwam erachter dat dat toch iets te vroeg was en bovendien iets te veel op louter informatica gericht. “Ik was nog te jong denk ik om me volledig op dat ene aspect te richten. Het was te specialistisch. Daarom ben ik geswitcht naar Management, Economie en Recht. Een hele brede studie die ik met succes heb afgerond.”

Aanpakker

Als student MER word je opgeleid voor een allround functie in het bedrijfsleven. Nu was Arjen altijd al een aanpakker, hij werkte bijvoorbeeld al jaren bij een distributiecentrum, dus hij zag zich wel in het bedrijfsleven terechtkomen. Arjen: “Toch ben ik weer die technische kant opgegaan. Ik werk nu in organisaties aan oplossingen voor technische problemen. Dat betekent constant afstemmen met de gebruiker en zijn behoeftes. Daarvoor heb ik wel veel aan mijn achtergrond. Ik weet hoe dingen in een bedrijf zijn geregeld.”
 

Niet opgeven

Arjen merkt dat het toch vooral die technische uitdagingen zijn die hem het meest boeien. Momenteel is hij veel met application delivery bezig; het proces van intaken, packagen en testen van applicaties voor gebruik op de (virtuele) werkplek. Arjen: ”Infrastructurele IT ligt me heel erg, dus daar wil ik me verder in ontwikkelen. Wat ik leuk vind is dat je steeds weer die oplossing moet vinden, het is iedere keer weer anders. Blijven proberen, niet opgeven tot het werkt, tot je de beste aanpak gevonden hebt.”

Darts

Als geboren en getogen Fries houdt Arjen ook heel erg van het sociale aspect. In zijn werk maar zeker ook privé. “Ik ben een sociaal type en heb veel vrienden. Vroeger heb ik gevoetbald maar nadat ik mijn enkel brak en niet verder kon, ben ik gaan darten. Ik doe mee aan de competitie van de Friese Dart Bond. Ik kom dus veel in cafés, maar dan wel met een sportieve reden!” Bij EIC zit hij helemaal op zijn plek: “Ik heb hele leuke collega’s, leer iedere dag en ga altijd met plezier naar mijn werk. Eigenlijk voelt het niet als werk, dat zegt genoeg.”
 

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.