Microsoft Teched

Geplaatst op: 13-07-2012 door Marc Willemsen
Marc Willemsen Marc Willemsen
'TechEd 2012: EIC was there!'

Twee van onze mensen bezochten onlangs TechEd 2012 in Amsterdam, waar Microsoft de nieuwste producten presenteerde. Peter Klix was vooral benieuwd naar Appv versie 5 en nieuwe VDI-oplossingen. Marc Willemsen was benieuwd naar de nieuwste toepassingen voor de Cloud. Hier lees je hun bevindingen.

TechEd 2012: EIC was there!

Peter Klix:

“TechEd 2012 stond dit jaar voornamelijk in het teken van Windows Server 2012 en Windows 8. Vanuit mijn interesse en specialisme heb ik me sterk gefocust op Appv versie 5. Dat biedt nu o.a. een optimale ondersteuning voor VDI werkplekconcepten door een andere benadering van de shared cache. Daarnaast was de nieuwe implementatie van RDP v8 interessant. Hierin wordt Touch ondersteuning binnen VDI en SBC concepten geïntroduceerd. Door deze Touch ondersteuning ontstaan optimale mogelijkheden voor Windows 8 in een VDI concept. Ook heeft RDP versie 8 nieuwe mogelijkheden rondom client - en server site rendering.
Al met al worden hiermee de VDI oplossingen van Microsoft weer een stap volwassener!” 

Marc Willemsen:

“TechEd 2012 is weer voorbij. Een hele week heb ik mogen kijken en luisteren naar de nieuwste ontwikkelingen rondom de producten van Microsoft. Ik heb met gericht op het bouwen van een Private Cloud met Windows 2012 en System Center 2012 en daarnaast op de nieuwe functies en werking van Windows 2012, Windows 8, VDI, System Center 2012, architectuur rondom de Public Cloud en de nieuwste versie van Hyper-V.
Wat mij opviel is dat Microsoft echt een totaaloplossing biedt voor de opzet en beheer van (Public, Private en Hybride) Cloud omgevingen met de combinatie van Windows 2012 en System Center 2012.
Ook op gebied van virtualisatie middels de nieuwe Hyper-V 3.0 kan Microsoft de concurrent VMware minstens evenaren en vaak zelfs overtreffen. Voor mij als VMware-specialist was dit bijzonder om te zien, aangezien Microsoft op het gebied van virtualisatie in vergelijking met VMware lange tijd het onderspit moest delven.
Het waren kortom leerzame dagen en voor mij als techneut geweldig om te zien dat de techniek nog steeds met sprongen vooruit gaat!”

Wil je meer horen van Peter en Marc over TechEd 2012?

Neem dan contact op met marc.willemsen@eic.nl of peter.klix@eic.nl

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.