Met NEN7510 gegarandeerd veilig voor de zorg

Geplaatst op: 17-12-2020 door Harald van Leeuwen
Harald van Leeuwen  Harald van Leeuwen

NEN 7510 is de norm voor informatiebeveiliging in de zorg. Sinds november 2020 is ook EIC gecertificeerd volgens deze standaard. Dat betekent dat wij ook voor onze zorgklanten een aantoonbaar vertrouwd adres zijn waar hun data in veilige handen is. 

Internationale standaard

Binnen EIC neemt informatiebeveiliging een centrale plek in. We hebben ons daarom in 2018 laten certificeren volgens de ISO 27001, dé internationale standaard voor informatiebeveiliging. We garanderen daarmee dat we er alles aan doen om onze systemen en de data die we in huis hebben veilig te houden. Een geruststellende gedachte voor onze klanten en medewerkers.

Exteem gevoelig

Voor zorgorganisaties is de ISO 27001 ondanks alle strikte voorschriften nog niet voldoende. Zij beheren niet alleen persoonsgegevens maar ook gevoelige informatie over gezondheid. Juist deze data is extreem gevoelig en niemand wil dat zijn of haar dossier zomaar op straat komt te liggen. Daarvoor is een uitbreiding ontwikkeld op de ISO 27001: de NEN 7510. Deze norm scherpt de eisen op een aantal punten verder aan, met name daar waar het gaan om persoonlijke gezondheidsinformatie. Veel zorgorganisaties voldoen aan deze norm en leggen deze eis ook op aan hun IT-dienstverleners.

Garanties

EIC mag sinds jaar en dag diensten aanbieden aan een groot aantal zorgorganisaties. Ook willen we onze zorgklanten die gebruik maken van KLIX optimale garanties bieden op het gebied van IT security. Het was dan ook niet meer dan logisch om onze eigen lat nog wat hoger te leggen en ons ook volgens de NEN 7510 te laten certificeren. 

Wil je meer weten over wat onze veilige dienstverlening? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, dan vertellen we je er alles over.