Martin Klinkhamer liep de 4 Mijl met team EIC

Geplaatst op: 20-10-2015
'“Ik ben gaan hardlopen voor de 4 Mijl!”'

Zelfstandig consultant Martin Klinkhamer is geen onbekende van EIC. Hij is een frequent bezoeker van EIC Inspiration en heeft een goede band met directeur Nils Labordus. “Je zou mij dus best een vriend van EIC kunnen noemen”, lacht Martin. Het is dan ook niet gek dat deze sportieve Roldenaar gehoor gaf aan de oproep om mee te lopen met het team van EIC.

Meelopen met het team van EIC. Hoe is dat zo gekomen?

 “Ik doe op dit moment een klus bij het UMCG en heb regelmatig contact met EIC-medewerker Marcel Goris. Hij organiseerde de deelname van EIC aan de 4 Mijl en heeft mij gevraagd of ik zin had om mee te doen. Ik  was al getriggerd door de nieuwsbrief waarin aandacht werd besteed aan dit onderwerp dus toen heb ik ja gezegd.”

Dus je bent een echte hardloper?

 “Nou nee, dat niet perse. Eigenlijk ben ik speciaal voor de 4 Mijl gaan hardlopen. Ik ben overigens wel redelijk sportief, hoor. Zo voetbal ik in een 7x7-team voor 35-plussers en doe regelmatig aan fitness. Ik zou inmiddels ook mee mogen doen met de 45-plussers maar daar voel ik me fysiek nog te sterk voor.”

Je hebt wel eerder meegelopen met de 4 Mijl?

 “Nee, dat is er nog nooit van gekomen. Toen ik nog in de stad Groningen woonde moest ik altijd voetballen op zondag. Maar het bleef altijd wel kriebelen. Het is natuurlijk ook een fantastisch evenement met meer dan 23000 lopers.”

Hoe kijk je er op terug?

 “Met veel plezier. Ik had gedacht om een tijd van 37 minuten te lopen maar uiteindelijk haalde ik een tijd van 33:48 en daar ben ik dik tevreden mee. Dat is toch bijna 11,5 kilometer per uur. Ook was het erg leuk om na afloop even te borrelen met alle deelnemers. De hele dag was trouwens prima verzorgd. Niet alleen door de organisatie van de 4 Mijl maar ook door EIC. Kleding, communicatie, noem maar op. Een compliment aan Marcel Goris is wat dat betreft wel op z’n plaats.”

Volgend jaar weer?

 “Als ik fit genoeg ben wil ik graag weer meedoen. Voorwaarde is wel dat ik mijn tijd kan verbeteren.”

Tot slot. Vind je het goed dat EIC meedoet aan de 4 Mijl?

 “Zeker. Je laat zien dat je een sportief bedrijf bent en oog hebt voor de gezondheid van de medewerkers. Als Gronings bedrijf hoor je er eigenlijk ook gewoon bij te zijn.”