2014 het jaar van de groei

Geplaatst op: 22-12-2014 door Nils Labordus
Nils Labordus  Nils Labordus

Stilstaan bij de mijlpalen

2014 was een bijzonder jaar voor EIC met veel mijlpalen. EIC-directeur Nils Labordus staat even stil bij al deze heugelijke feiten en kijkt vooruit naar 2015

In veel organisaties wordt in deze periode teruggekeken. De kerstborrel is voor menig directeur het podium waarop hij het spreekwoordelijke sinaasappelkistje beklimt en de troepen toespreekt. Ik ben wat dat betreft geen uitzondering. Terugkijkend op het afgelopen jaar kan ik niet anders dan dankbaar zijn voor de mooie resultaten die we hebben geboekt. Ik wil graag silstaan bij een aantal mijpalen.

Om onze klanten beter te bedienen en de continuïteit van EIC te waarborgen, hebben we vastgesteld dat we moesten doorgroeien naar 25 medewerkers. Een doelstelling die is gehaald en daar zijn we best trots op. We mochten zowel senioren als junioren begroeten in ons team en dat is voor ons de bevestiging dat de formule van EIC niet alleen werkt voor onze klanten, maar ook zeker voor het personeel. Korte lijnen en geen gedoe maar gewoon lekker je werk doen. Dat spreekt de professionals van tegenwoordig aan.

Maar niet allen numeriek maakte EIC een groei door. Met de opening van een tweede vestiging in Amsterdam hebben we ook ons werkgebied uitgebreid. Vanuit de vestiging Amsterdam kunnen we onze bestaande klanten in het westen van Nederland beter bedienen en we zijn ervan overtuigd dat we met onze pragmatische Groningse nuchterheid ook veel nieuwe klanten zullen aanspreken.

De noordelijke klanten wisten EIC in 2015 in ieder geval weer uitstekend te vinden. We mochten nieuwe opdrachten doen bij het UMCG, Kentalis, Lentis, RTV Noord en vele anderen.

Een sterk groeiende organisatie vraagt als vanzelf om een formalisering van het kwaliteitsbeleid. Bovendien wilden we graag toetsen of ons kwaliteitssysteem ook de externe toets wist te doorstaan en hebben het daarom laten certificeren volgens de ISO 9001-norm. Na een succesvolle audit door CERTIKED B.V. zijn we inmiddels voorgedragen en binnenkort mogen we het certificaat officiëel voeren. Onze relaties gaan daar zeker nog meer van horen.

Natuurlijk zijn we niet vergeten om ook vooral plezier te blijven hebben in ons werk. Niet alleen op de plek bij onze klanten, maar ook buiten werktijd. Zo hebben we een mooi weekendje aan zee mogen beleven met alle collega's en konden parters en kinderen meegenieten tijdens een dagje Walibi Flevo.

2014 was het jaar van de groei, 2015 zal vooral het jaar zijn van consolidatie. Nog nadrukkelijker sturen op de afspraken die we met onze klanten maken en ons nog nadrukkelijk oriënteren op onze klant. Dat doen we nu natuurlijk al, maar het kan altijd beter. Zo willen we nog vaker met onze klanten in gesprek om te horen wat er bij hun speelt. Dat zult u zeker gaan merken in het komende jaar.

Rest mij niets meer dan u mede namens alle collega's u en de uwen fijne dagen toe te wensen en een gelukkig 2015.