2016: De focus op innovatie en doorontwikkeling

Geplaatst op: 18-12-2015 door Nils Labordus
Nils Labordus  Nils Labordus

2016: De focus op innovatie en doorontwikkeling

De weersverwachting belooft temperaturen met dubbele cijfers met veel regen en wind. Niet echt typisch decemberweer maar toch naderen we alweer het einde van 2015. Traditiegetrouw kijkt EIC-directeur Nils Labordus terug op het afgelopen jaar en blikt vooruit.

We hebben 2015 vooraf bestempeld als het jaar van de consolidatie en dat is het ook geworden. Veel initiatieven die we in 2014 hebben ingezet, zijn in 2015 tot een afronding gekomen. Zo hebben we nieuwe functieprofielen vastgesteld, een risicoanalyse laten uitvoeren en intern mentorschap ingevoerd. Geen zaken waar u als klant direct veel van merkt maar die wel bijdragen aan de continuïteit van EIC en daarmee dus zeker ook ten goede komen van onze klanten.

Maar er zijn ook ontwikkelingen te noemen die wat dichterbij onze klanten plaatsvonden. Zo hebben we ons salesteam versterkt. Collega Manuel Ghoerahoe heeft de overstap gemaakt naar een salesfunctie. Daarnaast is Erwin van Eeken aangetrokken. Door deze versterkingen verwachten we nog beter op wensen te kunnen aansluiten en het wederzijdse contact te versterken.

Persoonlijk contact blijft voor ons een van de belangrijkste pijlers. We hebben dat dit jaar ook weer ervaren tijdens de drie edities van EIC Inspiration. Goede inhoudelijke verhalen, informele contacten en lekker eten blijken elke keer weer een succesvolle combinatie.

Op het gebied van opdrachtgevers hebben we niet te klagen. We waren weer actief bij een groot aantal klanten in het noorden. In de randstad mochten we ING verwelkomen als nieuwe klant. Bij de Hanzehogeschool wil ik in het bijzonder stilstaan. Twee van onze collega’s mochten  hier aan de slag om bij te dragen aan een nieuwe digitale werkplek gebaseerd op Microsoft Azure. Microsoft zelf was ook nadrukkelijk betrokken bij dit innovatieve project met als gevolg dat een van de collega’s een aantal dagen te gast mocht zijn op de campus van Microsoft om daar mee te praten over Azure.

Een jaar dus met veel zakelijke successen. Tegelijkertijd gebeurt er in zo’n jaar ook weer veel dat dat succes in perspectief plaatst. Soms blijde, soms verdrietige familieomstandigheden bij een aantal collega’s laten zien dat het toch uiteindelijk allemaal om mensen draait.

Was 2015 vooral het jaar van de consolidatie, in 2016 ligt de focus weer op de doorontwikkeling van EIC en innovatie. We hebben bijvoorbeeld onze missie en visie kritisch onder de loep genomenmet een kleine accentverschuiving als resultaat. Daar gaat u in 2016 zeker wat van horen. Ook zijn we voornemens onze dienstenportfolio uit te breiden, maar u begrijpt het al: daar kunnen we ook nog niet teveel over zeggen.

Voor nu wens ik u en de uwen fijne feestdagen en zowel zakelijk als privé een succesvol en mooi 2016!

Nils Labordus