Kerstspeech Nils Labordus

Geplaatst op: 21-12-2018 door Nils Labordus
Nils Labordus  Nils Labordus

Het jaar van de kanteling

Het is weer bijna kerst en ik realiseer me dat ik nog mijn bijdrage moet leveren aan de kersteditie van onze nieuwsbrief. Wat is het toch altijd lastig om het verhaal dat je zo goed in je hoofd hebt aan het papier toe te vertrouwen en tegelijkertijd open deuren te vermijden.

2018 was het jaar waarin EIC een kanteling heeft ingezet. Door veranderingen in onze interne organisatie is het gelukt om  verdere stappen te zetten in onze professionalisering. EIC is minder afhankelijk van individuen en kan daardoor meer zelfstandig functioneren. Tegelijkertijd blijven we trouw aan onze principes: no nonsens, laagdrempelig en resultaatgericht. Ook collegialiteit en goede sfeer zijn heel belangrijk. Het gevoel van een familiebedrijf, zou je kunnen zeggen. In de afgelopen jaren heb ik geleerd dat dichtbij jezelf blijven de basis is voor succes en dat wil ik zeker ook vasthouden voor EIC voor 2019.

Onze werkplekdienst is in 2018 doorontwikkeld tot een concept dat klaar is voor de markt. We hebben dat tijdens Inspiration al een paar keer laten zien. In 2019 willen we de werkplekdienst verder laten groeien. Ik verwacht dat een aantal klanten al in het eerste kwartaal daadwerkelijk gebruik gaat maken van deze oplossing.

Over Inspiration gesproken, ook dat is een concept waar ik nog steeds erg tevreden over ben. Het afgelopen jaar hebben we weer veel interessante onderwerpen behandeld. Ook vind ik het altijd erg waardevol om na afloop samen lekker te eten en informeel te praten over ons vakgebied en andere onderwerpen. We gaan daar in 2019 zeker mee door.

Een andere ontwikkeling is onze ISO 27001-certificering, de norm voor informatiebeveiliging. Je hoeft het nieuws maar te volgen om in te zien hoe groot het belang is van beveiliging van informatie en wat de gevolgen zijn als het misloopt. Ook de nieuwe AVG-wetgeving heeft privacy nadrukkelijk op de agenda gezet. Wij laten graag zien dat wij voldoen aan alle eisen die gesteld worden aan privacy en gegevensbescherming. Volgens ons kan dat het beste gebeuren door de EIC-organisatie te onderwerpen aan de kritische ogen van een externe auditor.

In 2019 willen we onze rol als partner nog verder uitbouwen. Samen met onze klanten kijken naar de wensen en die vertalen in techniek. Dus niet alleen maar leverancier zijn maar echt zorgen dat we vanuit de eigenheid van de klant de beste oplossing vinden. Ook met onze eigen leveranciers volgen we nadrukkelijk deze route. We merken dat een leverancier die echt met je meedenkt, je verder helpt en daar is iedereen bij gebaat.

Het realiseren van een relatie met je klant draait uiteindelijk om mensen die het EIC-verhaal uitdragen. Ondanks krapte in de arbeidsmarkt hebben we toch weer mooie club jonge mensen binnen kunnen halen die binnenkort weer bij onze klanten te vinden zijn.

De komende weken mogen we even uitrusten. Even terugblikken op het voorbije jaar, vooruitkijken maar ook gewoon genieten van elkaars gezelschap. Ik kijk in ieder geval terug op een mooi 2018 en verheug me alvast op het voortzetten van de prettige samenwerking in 2019.

 Ik wens iedereen fijne feestdagen en alvast een gelukkig nieuwjaar!

Nils Labordus (directeur EIC)