Jos Stoepker van Morus: Nieuwe locatie geeft energie

Geplaatst op: 30-10-2019 door Harald van Leeuwen
Harald van Leeuwen  Harald van Leeuwen

Bij Morus, ontwikkelaar van de superhandige migratietool Transit, zien ze alleen maar voordelen van de nieuwe locatie in Drachten. Mede-eigenaar Jos Stoepker: “We hebben straks allerlei specialisten bij elkaar, uit die wisselwerking kunnen mooie dingen ontstaan.” 

Ze zitten nu nog midden in de verhuizing maar vanaf maandag 4 november is ook voor de IT-ontwikkelaars van Morus Drachten de nieuwe werkplek. “Ik zie er naar uit”, vertelt Jos Stoepker. “We zijn natuurlijk sterk gelieerd aan EIC en dat willen we graag blijven. Onze activiteiten liggen in elkaars verlengde. Wij kunnen complexe migratieprojecten managen met Transit, de tool die we daarvoor hebben ontwikkeld. EIC ontwikkelt de infrastructuur en verzorgt aanvullende diensten als packaging en ontwikkeling van de werkplek. Zo versterk je elkaar en kun je opdrachtgevers een heel compleet pakket bieden.”

Stuur houden

Morus is als apart bedrijf nog maar een paar jaar actief. In die korte tijdspanne zijn echter al flink wat successen behaald. “We zijn heel trots op ING als opdrachtgever. Zij gebruiken Transit om wereldwijd hun gebruikers te migreren. We hebben de tool ingericht, rekening houdend met hun specifieke variabelen. Doordat we werken in batches van te migreren objecten, houd je het overzichtelijk en werkbaar. Het is in die zin echt een agile aanpak waarmee je het stuur houdt op het geheel.” 

Migratie en beheer

Werkt Morus nu vooral nog aan de implementatie van Transit bij grotere organisaties, in de toekomst is het de bedoeling dat er nieuwe tools bij komen. “We houden de ontwikkelingen in de markt en bij onze klanten goed in de gaten. We krijgen nu bijvoorbeeld vragen voor toepassingen in de beheersituatie, dus als het migratieproject achter de rug is. Ook dan is er behoefte aan overzicht en aan gevalideerde informatie.”

Voedingsbodem

Dat de mensen van Morus straks in één gebouw zitten met opleiders, infrastructuur-, packaging- en werkplekspecialisten biedt dan een groot voordeel, aldus Jos. “Je komt elkaar tegen en bespreekt je ervaringen. Je gebruikt elkaars expertise om gesignaleerde problemen op te lossen. Het gedeelde gevoel van ‘daar zou je iets voor moeten hebben’. Het is een perfecte voedingsbodem om nieuwe toepassingen te bedenken. Zo is Transit ook ontstaan. Ik weet zeker dat onze nieuwe werklocatie voor veel nieuwe energie gaat zorgen!” 

> Lees meer over Morus