Je gaat in recordtijd door de lesstof heen…

Geplaatst op: 26-02-2013 door Marc Willemsen
Marc Willemsen Marc Willemsen

Architect /technisch specialist Marc Willemsen van EIC bezocht in januari het Microsoft bootcamp MCSA Windows Server 2012 ter afronding van zijn MCSA-certificering. Een intensieve maar inspirerende ervaring, zo lees je hier!
 

Het bootcamp in de Guldenberg in Hilvoirt duurde van zondag tot en met zondag, dus acht dagen achter elkaar. Elke dag was volledig volgepland van ’s morgens halfnegen tot een uur of elf ’s avonds. De opdracht was binnen deze tijdspanne je volledige MCSA-certificering af te ronden. Normaal staat daar 15 dagen voor, dus het waren erg intensieve dagen!

De Guldenberg is echt een mooie locatie midden in de bossen. Er worden ook veel conferenties gehouden. Omdat het afgelegen ligt, is het er erg rustig en kun je je helemaal concentreren op de lesstof; gelukkig maar!

Meestal begon de dag met een whiteboard-sessie gecombineerd met PowerPoint-dia’s. Daarna bekeken we de lesstof in het boek en zodra je dat klaar had stonden er nog een heleboel labs op het programma. Aangezien je tijdens de cursus ook meteen alle examens doet, werd er van je verwacht dat je na het gewone programma tot in de late uurtjes doorging met studeren. Even doorbijten...

Gelukkig had ik al veel ervaring met Windows Servers, AD, DNS, DHCP etc. Veel van de stof in de eerste paar dagen was voor mij dan ook vooral herhaling. Daarnaast had ik het eerste certificaat voor Windows Server 2012 al gehaald tijdens TechEd 2012 in Amsterdam, wat betekende dat ik het de eerste twee dagen iets rustiger aan kon doen. Toch heb ik wel het volledige programma gevolgd. Het tempo ligt namelijk hoog en omdat alle kennis direct op elkaar aansluit, kun je niet zomaar ergens instromen. 

Al met al heb ik weer veel kennis en ervaring opgedaan met Windows Server 2012 en alle services waaruit je infrastructuur bestaat. En bovendien ben ik nu MCSA 2012 gecertificeerd!

De cursus werd aangeboden door Firebrand en ik kan je hun concept   erg aanbevelen. Je gaat in recordtijd door de lesstof heen en doet direct examens waardoor je aan het einde ook direct klaar bent. En niet te vergeten: het eten is er trouwens ook goed!

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.