IS0 27001 en 9001

Geplaatst op: 21-12-2018 door Harald van Leeuwen
Harald van Leeuwen  Harald van Leeuwen
'Van goed naar nog beter'

Dit jaar stond in het teken van de ISO 27001-norm voor informatiebeveiliging. We vinden het als EIC belangrijk om onze informatiebeveiliging te certificeren en ook vanuit de markt krijgen we regelmatig deze vraag.

De afgelopen tijd hebben we onze processen op het gebied van  informatiebeveiliging herzien zodat we volledig voldoen aan de ISO 27001-norm. Dat betekent interne audits uitvoeren, procedures aanscherpen, kpi's opstellen en het onderwerp nog vaker agenderen. Dat is hard werken maar wel de moeite waard. Gelukkig is de conclusie dat we heel veel zaken al prima geregeld hebben en we binnen niet al te lange tijd klaar zijn voor de externe audit. We hopen het proces in de eerste helft van 2019 af te ronden zodat we ook het officiële ISO 27001-certificaat mogen voeren.

Daarnaast hebben we natuurlijk ook onze bestaande ISO 9001-certficering onderhouden. Recent heeft onze externe auditor een controlebezoek afgelegd. Ze was met name erg te spreken over de steeds verdergaande professionalisering van de organisatie en vond dat we ook dit jaar weer mooie stappen hebben gezet.

Het achterliggende doel? Onze dienstverlening aan onze gewaardeerde klanten te optimaliseren en nog beter op hun wensen aansluiten.