In dit vak ben je natuurlijk nooit klaar met leren!

Geplaatst op: 2-07-2013

EIC-collega’s Bas van Dijk, Frank Spierings en Peter Klix hebben recent de training Citrix Netscaler Advanced gevolgd. We vragen Peter Klix naar zijn ervaringen.

Wat hebben jullie gedaan?

We hebben de training Citrix Netscaler Advanced gevolgd.  Deze training is het vervolg op de basistraining en gaat in op de configuratie en de werking van een Citrix Netscaler.
 

Wat is dat, een Netscaler?

Een Netscaler kun je zien als een Zwitsers zakmes binnen je netwerkomgeving. Je kunt er allerhande zaken mee beheren zoals externe toegang (SSL VPN), reverse proxy, load balancing en SSL offloading. Allemaal onderwerpen waar elke netwerkbeheerder frequent mee te maken krijgt. Je zou dit kunnen regelen met allerhande losse apparatuur maar met de Citrix Netscaler biedt Citrix deze functies als een apparaat dat je alleen nog maar hoeft te configureren. Heel flexibel maar ook wel complex.

Waarom hebben julie deze training gevolgd?

We komen de Netscaler regelmatig tegen in ons werk en dat heeft mede te maken met de samenwerking tussen Cisco en Citrix.  De Cisco Ace die nu nog vaak in gebruik is als load balancer is “end of life”. Cisco adviseert haar klanten te migreren naar de Citrix Netscaler.  Zeker omdat het apparaat zoveel mogelijkheden biedt is het volgen van een training die juist ingaat op de meer geavanceerde mogelijkheden geen overbodige luxe.

Wie heeft de training gegeven?

De training is gegeven door Joost de Vlugt van Global Knowlegde, onze vaste opleidingspartner. Leuk om te melden is dat we training “in huis” hebben gevolgd. We hebben eerst geprobeerd ons aan te melden voor de reguliere cursussen maar die gingen vaak niet door vanwege een te beperkt deelnemersaantal.

Voldeed de training aan de verwachting?

Ja, het was een prima training met een ervaren docent. Hij heeft ons de fijne kneepjes van het vak laten zien en daar kunnen we prima mee uit de voeten. Omdat Bas, Frank en ik allemaal vanuit een andere invalshoek naar de materie keken, ontstonden er levendige discussies en hebben we er allemaal veel van geleerd. We kunnen deze kennis weer mooi inzetten bij onze klanten.
 

En nu? Op naar de volgende training?

Ik ben begonnen met Xen Desktop 7 architectuur en Windows 2012 Server architectuur.  In dit vak ben je natuurlijk nooit klaar met leren.

Nieuwsblog Updates

Bekijk ons nieuws en andere updates.

Twitter Laatste ontwikkelingen

Bekijk onze tweets voor de laatste ontwikkelingen.