Hunze & Aa's sluit strategisch partnerschap met EIC

Geplaatst op: 19-07-2018 door Nils Labordus
Nils Labordus  Nils Labordus
' Samen hebben we de uiteindelijke keuzes gemaakt!'

De nieuwe EIC aanpak om organisaties te ontzorgen op het gebied van IT infrastructuur en inrichting van de werkplek brengt ook een nieuwe relatie met onze klanten met zich mee. We willen klanten strategisch adviseren over de beste toekomstgerichte inrichting van de werkplek om ze vervolgens technisch te ontzorgen met effectieve toepassingen.

Goed voorbeeld is de samenwerkingsvorm die we met Waterschap Hunze & Aa’s zijn overeengekomen. Niet langer is dat een relatie gebaseerd op detachering waarbij EIC-medewerkers louter packaging verzorgden op basis van een urencontract. We opereren nu meer als partner dan als leverancier.


 

Adviseren over de gewenste aanpak

EIC consultant Dries Veenje vertelt: “Dat begint met een goed gesprek met het management over de behoeftes van de organisatie. Waar kunnen we als EIC meerwaarde bieden is dan de volgende vraag. We maken een inventarisatie van de gewenste toepassingen en beschrijven de aanpak in een plan. Zijn we het hierover eens dan bieden we het project vervolgens fixed price of op uurbasis aan.” 

Hendrik Heikens is adviseur Informatievoorziening bij waterschap Hunze en Aa’s. Ze hadden al eens eerder van de packaging diensten van EIC gebruik gemaakt. Hendrik: “Er waren enkele contracten afgelopen en we moesten dus nieuwe keuzes maken om de bestaande softwaredistributie te vervangen. Ook wilden we van Windows 7 naar Windows 10 migreren. We hadden onze eigen kennis en ideeën en de adviseurs van EIC konden daar heel goed op inspelen en ons adviseren wat het beste was om te doen. Samen hebben we de uiteindelijke keuzes gemaakt.”

Wat hebben we gedaan?

Dries: “We hebben het bestaande product om gebruikersessies in de omgeving mee op te bouwen, Scense, vervangen door een product van RES. Bij het waterschap hadden ze zelf al een image gebouwd. De applicaties die niet in de basis stonden hebben wij vervolgens voor ze gebouwd. Vervolgens hebben we de migratie naar Windows 10 gedaan en zijn alle binnen het waterschap gebruikte applicaties opnieuw gepackaged.”

Hendrik: “Vooral die migratie naar Windows 10 maakte het veel complexer. EIC wist heel goed hoe je dat moest aanpakken in samenhang met de inrichting van de werkplekken, de applicatie packaging.”

Resultaat?

“Het was een heel prettige samenwerking”, aldus Hendrik. “De sfeer was informeel en de mensen van EIC konden hun kennis en kunde goed overdragen en bovendien op een heel flexibel manier. Zo krijg je het gevoel dat je nog alle kanten met ze op kan, dat dingen nog niet te vast liggen. Dat is prettig.”

Dries herinnert zich nog de evaluatie: “We hebben achteraf een evaluatieformulier gestuurd waarin we als NPS (Net Promotor Score​​​​​​​) een 9 kregen. Uitgedrukt in woorden: ze vonden EIC duidelijk, concreet en flexibel.”